Istorijska transakcija: Bivši igrač Real Madrida plaćen bitkoinom

Dodajte komentar

David Baral, nekadašnji fudbaler Real Madrida (37 godina), postao je prvi fudbaler u istoriji koji je potpisao ugovor čija je vrijednost izražena kriptovalutom bitkoin.

Naime, on je potpisao ugovor sa nižerazrednom ekipom Inter iz Madrida, prenose mađarski mediji, a specifičnost ovog transfera je u tome što on nije plaćen gotovinom, niti je novac prebačen sa jednog računa na drugi, već je u potpunosti isplaćen kriptovalutama.

“Sretan sam što sam dio ovog projekta. Želim još da igram fudbal, a ovo za mene predstavlja potpuno novi izazov”, poručio je Baral, prenosi Blic.

Tokom svoje profesionalne karijere španski napadač je bio član Real Madrida od 2002. do 2006. godine, ali je uglavnom igrao na pozajmici u Kastilji. Nastupao je i za Levante, Granadu, i nekoliko timova na Kipru i u Japanu.

Do ove transakcije je došlo jer je Internacional de Madrid od ljeta 2020. dio eSport organizacije DUX Gaming, čiji je jedan od vlasnika bivši golman Real Madrida Tibo Kurtoa.

Među sponzorima kluba je i Criptan, španska platforma za trgovinu kriptovaluta, pa je logično zaključiti da su na ovaj način željeli da popularizuju usluge svog sponzora.

Tako je napravljen prvi profesionalni ugovor fudbalera koji je plaćen bitkoinom. Iako iznos nije objavljen, u medijima se spekuliše o protivvrijednosti od 100.000 eura, odnosno 3,3 bitkoina.

Foto: ABC.es

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *