U 2020. najviše se surfovalo u Telekom mobilnoj mreži

Više od 20 miliona gigabajta, odnosno oko 20 hiljada terabajta podataka prošlo je kroz mobilnu mrežu Crnogorskog Telekoma u 2020. godini, pokazuje zvanična statistika. Telekom je tako, sa 40 odsto ukupnog internet saobraćaja u zemlji, još jednom zabilježio najveći protok gigabajta kroz mrežu u Crnoj Gori.

Interesantno je da su Telekomovi korisnici prošle godine surfujući premašili rekord iz 2019. godine za čak 40 odsto, dok je protok zabilježen u 2020. godini gotovo dvostruko veći od onog iz 2018. godine. Iz Telekoma podsjećaju i da na kraju 2020. imaju najveći broj korisnika mobilnog interneta u zemlji, koji je u odnosu na godinu ranije porastao za cijelih 10 odsto.

Trend rasta u protoku gigabajta Telekom bilježi tokom većeg dijela godine, a na njega je u najvećoj mjeri uticala epidemija koronavirusa. Tako je najveći rast zabilježen tokom prvog talasa epidemije, kao i tokom ljeta. Rast je nastavljen i u periodu koji je uslijedio, i koji su obilježili početak školske godine i aktivnosti učenja na daljinu.

U posljednjem kvartalu je zabilježeno oko 35 odsto više protoka gigabajta na mjesečnom nivou nego u periodu prije epidemije.

„Telekom je krajem prošle godine odlučio da korisnike nagradi besplatnim gigabajtima, kako bi i u neuobičajenim okolnostima u kojima smo proslavili praznike lakše pronašli način da podijele euforiju, pažnju i ljubav sa najbližima, čak i kada nisu zajedno. Statistika pokazuje da je ta inicijativa naišla na zadovoljstvo korisnika koji su u velikom broju aktivirali besplatne gigabajte, pa otud i značajno povećanje saobraćaja.

Sličnu situaciju smo imali i tokom ljeta, kada smo korisnicima mobilnog interneta dali nekoliko puta više gigabajta kako bi tokom odmora podijelili sa prijateljima fotografije i snimke najljepših predjela naše zemlje, i možda još nekoga inspirisali da krene tim stopama, ali i kako bi ostali povezani jedni sa drugima, i imali brz i lak pristup aplikacijama, servisima i različitom sadržaju u svakom trenutku“, ističu iz Telekoma.

Check Also

Konstituisan OU metalurgije i metaloprerađivačke industrije

Novi saziv Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore konstituisan je 22. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.