Glavni grad kupuje parcele “Radoja Dakića” za 716 hiljada

Dodajte komentar

Direkcija za imovinu Glavnog grada ponudila je da četiri parcele ukupne površine četiri hiljade kvadrata u vlasništvu bivše fabrike ,,Radoje Dakić“ kupi za 716 hiljada eura.

Riječ je o kolskopješačkim površinama koje je grad krajem septembra prošle godine, neposrednom pogodbom sa stečajnom upravom, namjeravao da kupi za 477 hiljada eura, odnosno za 119,9 eura po kvadratu. Međutim, stečajni upravnik Mladen Marković odustao je od ove pogodbe nakon prigovora advokata bivših radnika Branislava Ćupića na ovu namjeru, navodeći da je tržišna vrijednost nepokretnosti na toj lokaciji porasla u odnosu na 2017. godinu kada je rađena posljednja procjena.

Prihvatajući ovaj prigovor, Marković je pokrenuo postupak procjene kojom je utvrđena nova vrijednost ove imovine i to po 180 eura po kvadratu, nakon čega je oglasio dvanaestu javnu prodaju na kojoj je ponudio samo ovu imovinu po cijeni od 716 hiljada eura. Marković bi odluku o ovoj ponudi Glavnog grada trebalo da donese u roku od sedam dana.

Glavni grad je do sada dva puta kupovao zemljište ,,Dakića“ po cijeni od 119,9 eura, prije godinu i po na javnom oglasu za 430,1 hiljadu eura i početkom prošle godine neposrednom pogodbom za 152 hiljade eura.

Marković je prošlu, jedanaestu prodaju, koju je oglasio u septembru poništio. Tada je, nakon dužeg vremena, ponudio 97,3 hiljade kvadrata zemljišta za centralne djelatnosti i stanovanje velike i male gustine po početnoj cijeni od 27,54 miliona eura. Oglasom je bilo predviđeno da se dijelovi zemljišta mogu kupiti pojedinačno, uz naznaku da bi prednost imali zainteresovani za cjelokupnu oglašenu imovinu.

Izvor: Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *