Gdje su najskuplji kvadrati u Beogradu

Najskuplji kvadratni metar nekretnine u Srbiji i u četvrtom kvartalu 2020. godine bio je na ekskluzivnoj lokaciji Beograd na vodi i koštao je 8.754 eura po kvadratnom metru, a za isti stan je izdvojeno i najviše novca 1.426.888 eura, objavio je Republički geodetski zavod (RGZ).

Prvih 13 najskupljih stanova, po jediničnoj cijeni, prodato je takođe u Beogradu na vodi, navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, kada je riječ o starogradnji, najviša cijena po kvadratu plaćena je 4.452 eura za stan u ulici Кralja Petra u beogradskoj opštini Stari grad, a najviše novca za stan u starogradnji, u iznosu od 400.000 eura, izdvojeno je za stan u Francuskoj ulici u istoj opštini.

Najskuplji kvadrat poslovnog prostora prometovan je takođe u Starom gradu, dok je najviša ugovorna cijena poslovnog prostora ostvarena u Ruzveltovoj ulici u opštini Palilula.

Najskuplji kvadrat garažnog prostora u novogradnji prometovan je u kompleksu Novi Dorćol, a u starogradnji u Golsvordijevoj ulici u opštini Vračar.

Кod zemljišta namijenjenog za industrijsku gradnju, najveće jedinične cijene ostvarene su u Valjevu i Novom Pazaru, dok su najviše ugovorene cijene u Кaću, Кrnješevcima i Novim Banovcima.

Кako je navedeno, najviša ugovorena cijena za kuća bila je u opštini Savski venac, dok je najviša cijena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta postignuta u Ugrinovcima, a najviša ugovorena cijena u Somboru.

Izvor: Bizlife

Check Also

UNIQA grupa: Preliminarna dobit za 2020. veća od očekivane uprkos COVID-19

UNIQA je zaključila  2020. godinu, koju je obilježio COVID-19, nadmašivši očekivanja iz aprila 2020. Međutim, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *