Ministarstvo finansija dostavilo dokumentaciju o zaduženju

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja dostavilo je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) izjašnjenje i prateću dokumentaciju o zaduženju Crne Gore za 750 miliona eura emisijom državnih obveznica, prenosi Pobjeda.

Dokumentacija, kako navodi list, sadrži više od hiljadu stranica.

Pobjeda je ranije objavila informaciju da je Agencija pokrenula postupak za utvrđivanje mogućeg ugrožavanja javnog interesa u slučaju zaduživanja države i tražila izjašnjenje premijera Zdravka Krivokapića.

Iz ASK-a su potvrdili tu informaciju, dok su u Krivokapićevom kabinetu tvrdili da ne znaju za postupak Agencije i da nemaju informaciju da je traženo izjašnjenje premijera. Oni su rekli da ni u Ministarstvu finansija ne znaju za tu istragu, te da ni taj resor nije u kontaktu sa Agencijom za sprečavanje korupcije.

Vlada je emitovala državne obveznice samo dva dana pošto je konstituisana, 9. decembra, a do danas nije objelodanila odluku o zaduženju, iako su je poslanici crnogorskog parlamenta odmah tražili.

Krivokapić je saopštio da su tu odluku pripremali tajno, jer su se bojali opstrukcije. Informacija o tajnom zaduženju naišla je na oštru reakciju dijela javnosti, pa i iz redova nove parlamentarne većine.

Check Also

Održana konferencija “Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”

Konferencija ,,Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”, bila je …

One comment

  1. Nemojte maliciozno u zaključku iznositi negativnosti..velik dio javnosti je shvatio mudar potez nove Vlade..
    Iznenadjen sam da bankar iznosi ovakve nedobronamjerne komentare..
    Budite sumnju u vašu objektivnost..

Leave a Reply

Your email address will not be published.