ToMontenegro možda i prije 1. aprila

Dodajte komentar
Aerodrom Podgorica

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Zoran Radunović saopštio je da bi nova nacionalna aviokompanija ToMontenegro u najboljem slučaju mogla krenuti sa radom i do 1. aprila. Ona bi u najbližem trebalo da liči na neku lou kost kompaniju sa minimalnim troškovima.

“Ako naslijedimo sve što posjeduje Montenegro erlajns, rad, iskustvo, znanje, kod šer ugovore, očekujemo da ćemo sve prenijeti na novu kompaniju. Ako to uspijemo, očekujemo da možemo da krenemo i prije 1. aprila. Ako ne dobijemo da naslijedimo sve što posjeduje MA, stvaranje kompanije će ići teže”, rekao je Radunović.

U Jutarnjem programu TVCG Radunović je saopštio je da nije bilo prostora da se nastavi nesmetan saobraćaj Montenegro erlajnsa.

“MA je izuzetno loše poslovao, to poslovanje je dovelo do visokih dugova. Samo za 2019. godinu imali su porast troškova za 7,5 odsto. S negativnim poslovanjem nijesu mogli da nastave s radom, svoju budućnost vidi s osnivanjem nove kompanije ToMontenegro”, rekao je Radunović.

Dva aviona MA su operativna, dok su dva prizemljena zbog kvarova.

“Neophodna su sredstva MA da bi mogli da počnu s letovima”, rekao je Radunović.

Govoreći o cijenama karata, on je rekao da je s Er Srbijom dogovoreno da neće biti poskupljenja na relaciji Podgorica-Beograd.

On je rekao da već četvrti mjesec zaposleni iz MA nijesu primili plate: “Stvaranjem nove aviokompanije za očekivati je da će određeni broj zaposlenih MA biti upošljen. Oni koji ostanu neupošljeni, imaćemo socijalni program”.

Ko ima viziju razvoja ToMontenegra da se prijavi

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pozvalo je sve zainteresovane koji imaju želju i viziju da doprinesu razvoju nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro, da do petka dostave svoje biografije.

Biografije se mogu dostaviti na adresu [email protected].

Iz Ministarstva su kazali da je Vladu, od kada je objavljena odluka o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije, kontaktirao veliki broj stručnjaka koji rade u Crnoj Gori i inostranstvu, sa željom da lično doprinesu njenom razvoju.

“Imajući na umu važnost, kao i hitnost situacije, a vodeći se načelima jednakih šansi za sve, mertitokratije i transparentnosti, Vlada je otvorena za temeljne razgovore sa svakim ko smatra da snagom svoje biografije i pratećom vizijom može doprinijeti uspostavljanju i razvoju kompanije ToMontenegro”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Vlada će razmotriti biografije i propratna pisma svih zainteresovanih koji ispunjavaju određene kriterijume, između ostalih, da imaju iskustvo na rukovodećoj poziciji najmanje pet godina u avio-industriji, finansijama odnosno reviziji, prodaji ili marketingu, privrednom pravu ili sektoru turizma.

Kriterijum je i visoko obrazovanje, odnosno osnovne studije, dok su magistarske studije dodatna prednost.

“Uslov je i poznavanje engleskog jezika, minimum na nivou B2, dok je nivo C1/C2 dodatna prednost. Poznavanje još jednog stranog jezika i međunarodno radno iskustvo smatraće se dodatnom prednošću. Informacije o dodatnim postignućima i nagradama biće dodatno vrednovane”, navodi se u saopštenju.

Razgovori sa potencijalnim kandidatima će se obavljati 25. i 26. januara.

“Vlada će temeljno razmotriti sve relevantne predloge, primijeniti stroge kriterijume prilikom odabira potencijalnih kandidata i donijeti odluku na sjednici zakazanoj za 28. januar”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: RTCG.me

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *