Petrol će nakon preuzimanja Croduxa držati 23 posto hrvatskog tržišta

Slovenačka energetska grupacija Petrol preuzela je prošle nedjelje 91 benzinsku stanicu kompanije Crodux, u vlasništvu penzionisanog generala Ivana Čermaka koji se time praktično povukao iz poslovanja u maloprodaji naftnih derivata.

Za slovensku kompaniju ova kupoprodaja, čija se vrijednost procjenjuje na 150 do 200 miliona eura, najveća je pojedinačna investicija u zadnjih deset godina, a s akvizicijom Čermakovih benzinskih stanica Petrol je došao do značajnih 23 posto udjela na hrvatskom maloprodajnom tržištu naftnih derivata.

Petrol je sklapanjem ovog posla koji još čeka blagoslov agencija za zaštitu tržišta  ujedno otkupio najveći broj benzinskih stanica odjednom, otkad slovenačka kompanija postoji, ali i nastavak postojeće te priprema nove strategije širenja poslovanja, posebno u Hrvatskoj. Ne kriju to ni u samom Petrolu, odakle ovih dana poručuju kako je širenje poslovanja u Hrvatskoj dio strateškog promišljanja razvoja, a hrvatsko je tržište, ističu, najbliže slovenačkom i geografski i ekonomski, kao i po razvoju tržišta naftnih derivata, kupovnoj moći i kulturi, piše Novi list.

(SEEbiz.eu)

Check Also

Trgovanje akcijama Port of Adria počinje u ponedjeljak

Trgovanje akcijama barske kompanije Port of Adria na Montenegroberzi počeće od ponedjeljka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *