Imenovani novi članovi Socijalnog savjeta

Dodajte komentar

Vlada je juče imenovala novih osam članova Socijalnog savjeta.

Članovi socijalnog savjeta su ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, državni sekretari u Ministarstva finansija, ekonomskog razvoja i zdravlja Janko Odović, Ivana Đurović i Borko Bajić.

Imenovani su i načelnica u Ministarstvu ekonomskog razvoja Irena Joksimović, samostalna savjetnica u Ministarstvu finansija Amela Orahovac i predstavnik akademske zajednice Milivoje Radović.

Vlada je zadužila odbor direktora EPCG da u što kraćem roku sazove vanrednu sjednicu skupštine akcionara na kojoj će se aktuelni dobor razriješiti i imenovati novi.

Zadužen je i odbor direktora preduzeća “Održavanje željezničkih voznih sredstava” da sazove vanrednu sjednicu na kojoj će biti razriješen član odbora Adnan Muhović.

Usvojena je informacija da Vlada sporazumno raskine ugovor o pružanju savjetodavnih usluga sa advokatskom kancelarijom BDK advokati AOD.

Direktor Privredne komore Vlastimir Golubović razriješen je članstva u Savjetu za privatizaciju jer je podnio ostavku. Na njegovo mjesto je imenovana je potpredsjednica Privredne komore Nina Drakić.

Za v.d. generalne direktorice Direktorata za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja određena je Ivana Živković, dok je Slobodan Mandić određen za v.d. generalnog direktora Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i razvoj ljudskih resursa u zdravstvu u tom Ministarstvu, do postavljenja generalnih direktora u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

Usvojena je Informacija o ukidanju Poreske uprave, Uprave za igre na sreću, Uprave za nekretnine i Uprave za imovinu, odnosno o uspostavljanju i početku rada Uprave prihoda i Uprave za katastar i državnu imovinu.

Vlada je donijela zaključak kojim ovlašćuje ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, da koordinira radom ovih organa uprave do regulisanja statusa starješine u skladu sa zakonom.

(Vijesti.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *