Profit Luke Bar milion i po

Dodajte komentar

Prema preliminarnim rezultatima, Luka Bar a.d. će prošlu godinu završiti sa profitom milion i po eura, saopštio je Pobjedi izvršni direktor te kompanije Vladan Vučelić.

Očekuje da će biti premašen i ,,ambiciozan“ plan pretovara za prošlu godinu od 1,65 miliona tona tereta.

– Uprkos pandemiji virusa korona, Luka Bar je uspješno odolijevala svim problemima i izazovima i u kontinuitetu, tokom čitave 2020. održavala trend pozitivnog poslovanja, započet u 2019. godini – kazao je Vučelić.

Dobit

U prva tri kvartala 2020. Luka je imala 1,4 miliona eura dobiti, a 2019. u istom periodu 274.039 eura. U prvih devet mjeseci prihodi su bili 8,04 miliona, za 16 odsto veći, dok su rashodi pali pola procenta na 6,64 miliona. Lani je u prva tri kvartala pretovareno 1,23 miliona tona tereta, što je za devet odsto više u odnosu na isti period 2019. godine.

Naveo je da je zbog pandemije poremećena planirana dinamika poslovne komunikacije sa potencijalnim korisnicima slobodne zone, koja je trebalo da rezultira novim ugovorima u prvom kvartalu prošle godine.

– Došlo je i do pada pretovara određenih vrsta tereta, što je cement i gorivo, ali smo to pokušali kompenzirati novim vrstama tereta – rekao je Vučelić i naglasio da su uspjeli da se izbore za stabilnost u poslovanju u okolnostima kada su i korisnici usluga Luke smanjili privrednu aktivnost i kad su se brojne kompanije suočavale sa gubicima i brojnim poteškoćama zbog prekinutog lanca snabdijevanja.

Naveo je da su im najznačajniji poslovni partneri Uniprom, Cemex, MSK Kikinda, Zijin Bor, HBIS Smederevo i dodao da područja Crne Gore, Srbije i Kosova predstavljaju užu gravitacionu zonu, a da intenzivno rade na animiranju tržišta Slovačke i Mađarske.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *