Smijenjeni Mugoša, Joković, Kovačević, Šaranović, Savović Baptista i svi njihovi pomoćnici

Na osnovu Vladine uredbe objavljene u Službenom listu 5. januara ove godine smjenjeni su direktori Poreske uprave, uprava carina, za imovinu, za nekretnine i igara na sreću Miomir M. Mugoša, Vladan Joković, Blažo Šaranović, Dragan Kovačević i Milena Savović Baptista. Smijenjeni su i svi njihovi pomoćnici.

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević se nalazi u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. On je krajem prošle godine uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i određen mu je pritvor do 30 dana.

Na osnovu Uredbe o izmljenama i dopuni uredbe o organizaciji i načinu državne rada državne uprave Poreska uprva i Uprava igara na sreću spojiće se u Upravu prihoda, a uprave za nekretnine i imovinu u Upravu za katastar i državnu imovinu.

“Direktorima Poreske uprave, Uprave za igre na sreću, Uprave za nekretnine i Uprave za imovinu, kao i licima koja vrše poslove visokog rukovodnog kadra u ovim organima, mandat prestaje danom stupanja na snagu ove uredbe”, objavljeno u Službenom listu od 5. januara 2021.

Izvor: CdM

Check Also

Meteorski uspon aplikacija za dostavu brine velikane

Talas pridošlica u segment brze dostave namirnica iz trgovina koji privlače ogroman interes fondova rizičnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *