Dojče banka prekida polovanje sa Donaldom Trampom

Dodajte komentar

Dojče banka više neće poslovati sa odlazećim predsjednikom SAD Donaldom Trampom ili njegovim kompanijama zbog napada njegovih pristalica na američki Kapitol hil.

Ovo piše Njujork Tajms pozivajući se na neimenovani izvor upoznat s planovima banke.

Prema izvještaju američke Kancelarije za državnu etiku od 31. jula prošle godine i bankarskim izvorima, Dojče banka je najveći Trampov kreditor čija potraživanja iznose oko 340 miliona dolara na ime zajmova odobrenih “Tramp organizaciji”, predsjednikovoj krovnoj grupi koju trenutno vode njegova dva sina, prenosi Rojters pisanje njujorškog lista.

Potez Dojče banke dolazi nakon što je Signature banka, preko koje Tramp, prema izvještaju etičke Kancelarije, obavlja plaćanja i ima račune za poslove na tržištu novca, pozvala predsjednika da podnese ostavku, navodi se u tekstu.

„Ostavka predsjednika… u najboljem je interesu naše zemlje i američkog naroda“, objavila je Signature banka na svojoj veb stranici.

Portparol Dojče banke odbio je danas komentar na članak Njujork Tajmsa. “Tramp organizacija” nije odmah odgovorila na mejl da prokomentariše pisanje lista jer je isteklo regularno radno vrijeme kompanije, a kancelarija za štampu u Bijeloj kući nije odgovarala na telefonske pozive, dodaje Rojters.

Kristijana Rilej, šefica za poslovanje Dojče banke u SAD-u, osudila je u postu na Linkedinu prošle nedjelje nasilje Trampovih pristalica 6. januara u Vašingtonu.

Izvor: B92.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *