Crna Gora na listi najprivlačnijih destinacija za putovanje u 2021.

Britansko izdanje renomiranog magazina Harpers Bazaar svrstao je Crnu Goru u deset inspirativnih destinacija koje treba posjetiti u 2021. godini, nakon ukidanja restriktivnih mjera širom svijeta, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

U društvu svjetski popularnih, egzotičnih destinacija, kao što su Maldivi, Australija i Meksiko našla se i Crna Gora, zauzimajući šestu poziciju, kao jedna od najprivlačnijih destinacija za post-pandemijsko putovanje.

Autor članka Top post-pandemijska lista za one željne putovanja, 10 predivnih destinacija, ističe da, iako 2021. godina nije počela onako kako su se svi nadali i očekivali, već možemo planirati i strpljivo čekati vrijeme kada će putovanja ponovo biti moguća.

Harpers Bazaar Crnu Goru opisuje kao luksuznu destinaciju, ali i zemlju bogatu prirodnim ljepotama, kao i kulturnim i istorijskim znamenitostima.

“Utočište imućnih i njihovih impozantnih jahti, Crna Gora, koja se nalazi nedaleko od Splita na Jadranskom moru, nudi puno sjaja i glamura i za nas ostale. Na proljeće se očekuje otvaranje prvog evropskog One&Only rizorta, a nije slučajnost što su odabrali baš ovu zemlju. Kotorski zaliv (poznat i kao Bokokotorski zaliv) se mora naći na vašoj listi, zbog nevjerovatne ljepote, sa kristalno čistim morem i impozantnim planinama tik uz obalu. Na ovom mjestu vidjećete srednjevjekovne gradiće, manastire izgrađene na liticama i palate čiji stil gradnje podsjeća na Veneciju”, navodi se u članku ovog prestižnog magazina.

(CdM)

Check Also

Na vidiku recesija s dvostrukim dnom: Poslovna aktivnost u eurozoni na dvomjesečnom minimumu

Poslovna aktivnost u eurozoni pala je na dvomjesečni minimum u januaru usljed pooštravanja mjera ograničenja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *