Prvi uvid: Kako će izgledati iPhone 13

Na Internetu su se pojavile prve (nezvanične) informacije o tome kako bi mogao da izgleda sljedeći iPhone. Prema tim navodima, iPhone 13 će zadržati isti dizajn kao i trenutno aktuelna 12. generacija Apple-ovih telefona, ali će biti za nijansu deblji.

Vjeruje se da će iPhone 13 biti dostupan u četiri varijante, pa se može očekivati da će zadržati sve trenutne veličine ekrana. Ti ekrani će biti identični kao kod iPhone 12 modela, sa ravnim ivicama, ali će imati manji izrez na vrhu ekrana. Širina i visina telefona biće isti kao na aktuelnoj generaciji, ali će debljina telefona biti povećana za 0.26 mm.

Kada su kamere u pitanju, moguće su neke promjene u njihovom dizajnu. Apple će sva tri objektiva pokriti sa safirnim staklom, tako da će ceo sistem kamera biti vizuelno objedinjen. Hardverski moduli kamera na iPhone 13 Pro i iPhone 13 Max će biti isti, pa se očekuje da će ta dva modela imati identične karakteristike. Sadašnji iPhone 12 Pro Max jedini ima 2.5x optički zum i bolju optičku stabilizaciju, pa se po tome izdvaja od iPhone 12 Pro modela.

Ranije je objavljeno i da će kompletna iPhone 13 linija imati LiDAR skenere, a ne samo Pro modeli, kao što je sada slučaj.

Ming-Chi Kuo, jedan od najpoznatijih (i najpreciznijih) Apple analitičara smatra da će proizvodnja i lansiranje ovogodišnjih modela pratiti ustaljenu praksu, pa možemo da ih očekujemo u prodaji tokom septembra 2021. godine.

Izvor: PC Press

Check Also

Predsjednik Saudijske nacionalne banke podnio ostavku zbog bankrota Credit Suisse

Predsjednik Saudijske nacionalne banke podnio je ostavku iz “ličnih razloga” pošto su njegove izjave oko …

Leave a Reply

Your email address will not be published.