Mask poručio pratiocima da “koriste Signal”… i akcije firme sličnog imena skočile 1.100 %

Dodajte komentar
Ilon Musk direktor kompanije „Tesla“

Ilon Mask je u četvrtak poručio svojim pratiocima na Tviteru da “koriste Signal”, misleći na aplikaciju za poruke, ali neki su to pogrešno shvatili.

Akcije uglavnom nepoznate kompanije po imenu Signal Advance, kojim se trguje izvan berze, skočile su 527 procenata u četvrtak i još 91 odsto u petak, sa 60 centi na 7,19 dolara po akciji, piše CNBC.

Signal na koji je Mask mislio funkcioniše kao neprofitna organizacija i ta aplikacija služi kao alternativa Fejsbukovom mesindžeru, Votsapu i Eplovom servisu za poruke.

Signal se u petak oglasio istakavši da nema nikakve veze sa firmom Signal Advance.

Ništa čudno za Volstrit

To nije neuobičajena pojava na Volstritu.

U aprilu 2019, na dan kada je Zoom Video Communications imao svoj dugo iščekivan debi na berzi, kineska kompanija po imenu Zoom Technologies imala je rast od 80 odsto za dva sata trgovanja. Njene akcije akcije kasnije su izgubile u toku dana na vrijednosti, i zaključene su 10 odsto u plusu.

Šest godina ranije, dok su investitori iščekivali IPO Tvitera, akcije Tweeter Home Entertainment Groupa skočile su preko 1.000 procenata.

Signal Advance osnovan je u Teksasu pod imenom Biodyne 1992. i pružao je usluge medicinskim radnicima i pravnicima. Kompanije je fokus rada premjestila na korišćenje tehnoilogije u zdravstvu i promijenila ime u Signal Advance, a akcije kojima se malo trguje listirane su na berzi 2014. godine.

Kompanija je toliko mala da ne mora da podnosi izvještaje berzanskim organima. Od marta 2019, nije imala zaposlenih sa punim radnim vremenom izuzev izvršnog direktora Krisa Hjumela, koji nije bio na raspolaganju da prokomentariše ovaj slučaj za CNBC.

Zbog navale „slučajnih“ investitora, tržišna kapitalizacija kompanije sada iznosi 660 miliona dolara, 55 miliona više nego pre dva dana. Prije četvrtka, nanom akcijom trgovalo se ispod jednog dolara od 2015. godine.

(B92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *