Luxair uvodi dodatne letove ka Podgorici i Tivtu

Dodajte komentar

Luksemburški nacionalni avio-prevoznik Luxair ući će na crnogorsko tržište ovog februara letovima do Podgorice, uz plan proširenja poslova na ovoj liniji naredne godine.

Ova avio-kompanija je nadogradila svoju uslugu do glavnog grada Crne Gore na cjelogodišnje letove, a takođe će uvesti sezonske ljetnje letove za Tivat, navodi specijalizovani portal za oblast vazduhoplovstva ExYu Aviation News.

Na osnovu važećih planova, Luxair će 12. februara otvoriti letove za Podgoricu sa dva sedmična leta, svakog ponedjeljka i petka, sa turboelisnim avionom Dash 8 sa 76 sjedišta. Kao rezultat toga, luksemburška avio-kompanija planira da ponudi ukupno 1.976 sjedećih mjesta na 26 letova između dvaju gradovaa (uključujući oba smjera) do početka ljetne sezone 2021. godine, 28. marta. Tokom ljeta aviokompanija će nastaviti da održava letove ka Podgorici svakog ponedjeljka i četvrtka sa 9.424 mjesta u ponudi na 124 leta.

Luxair će takođe otvoriti sezonske ljetnje letove za Tivat, počevši od 15. maja. Letovi na ovoj relaciji će se odvijati jednom sedmično, svake subote, avionom Boeing 737-700 sa 141 sedištem. Ukupno će biti izveden 21 let do 2. oktobra sa 5.922 ponuđenih mjesta (uključujući oba smjera).

Ovo je prvi put da će nacionalni prevoznik Luksemburga leti ka Crnoj Gori, a prvi put dvije zemlje su povezane redovnim vazdzšnim prevozom.

Luxair je prema prvobitnom planu trebalo da započne letove za Tivat u ljeto 2020, međutim oni su otkazani. Letovi prema Podgorici trebalo je da počnu prije dvije sedmice, ali avio-kompanija je odgodila početak zbog pogoršanja epidemiološke situacije na cijelom kontinentu.

U Luxairu navode da su letovi za Podgoricu i Tivat prioritet 2021. godine. Crna Gora ima najveću dijasporu u Luksemburgu od svih bivših jugoslovenskih republika, sa više od 4.200 crnogorskih pasoša registrovanih u Velikom Vojvodstvu. Međutim, prema procjenama, u Luksemburgu živi 8.000 Crnogoraca, od kojih većina posjeduje luksemburško državljanstvo. Srbija je na drugom mestu sa približno 2.300 pasoša.

Letovi ka Podgorici prije svbega će biti usmjerena na dijasporu, dok su sezonski letovi za Tivat usmjereni na turiste. Dodatne detalje leta za novu liniju Podgorice možete pogledati ovdje, dok dodatne informacije za letove ka Tivtu možete pronaći ovdje.

Izvor: Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *