Krivokapić: Biće ispitane sve sumnjive privatizacije

Dodajte komentar

Prva sjednica Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte održana je danas, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić, dodajući da je na sjednici dogovoreno formiranje Komisije za procjenu tržišne vrijednosti.

Krivokapić je poručio i da će njegova Vlada ispitati sumnjive privatizacije, te da će rad Savjeta biti javan i transparentan.

“Na sjednici je dogovoreno formiranje Komisije za procjenu tržišne vrijednosti, kao i da se preispitaju sve sumnjive privatizacije. Savjet je upoznat sa izvještajem za 2020. godinu”, napisao je Krivokapić na Twitteru.

Premijer je obavijestio javnost i da je predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović podnio ostavku na mjesto člana Savjeta, te da će na njegovu poziciju naknadno biti imenovan drugi predstavnik.

Solana

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću večeras je saopšteno da se Savjet upoznao sa procesom privatizacije Solane Bajo Sekulić u Ulcinju.

“Razmatrajući proces privatizacije Solane, Savjet je zauzeo stav da je prije donošenja bilo kakve odluke po ovom pitanju potrebno pokrenuti postupak utvrđivanja stvarne tržišnje vrijednosti u momentu privatizacije, kako ovog tako i svih ostalih privatizovanih društava, kako bi se utvrdilo da li je plaćena stvarna tržišna vrijednost. U tom kontekstu, zaključeno je da se formira posebna Komisija za procijenu tržišne vrijednosti privatizovanih preduzeća, čiji će prvi zadatak biti da u roku od od 60 dana utvrdi stvarnu vrijednost Solane u momentu privatizacije”, rekli su u Vladi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *