Prijave za subvencije na decembarske zarade do 20. januara

Dodajte komentar

Rok za podnošenje prijava za subvencije na decembarske zarade je od 1. do 20. januara naredne godine, saopštilo je Ministarstvo ekonomskog razvoja. Iz ministarstva, na čijem čelu je Jakov Milatović, saopštili su da se zahtjevi podnose elektronskim putem i upotrebom digitalnog sertifikata, posredstvom elektronskog servisa pod nazivom Program za dodjelu subvencija, koji se realizuje na portalu Poreske uprave (PU).

– Preduzetnici koji ne posjeduju digitalni sertifikat za rad sa e-servisima PU, zahtjev podnoseunošenjem traženih podataka na veb-adresi https://www.subvencije.me, uz prethodno podneseni GPPFL/ZPO obrazac piše u saopštenju.

Iz ministarstva su podsjetili da je Vlada, prateći razvoj epidemiološke situacije u zemlji, omogućila nastavak subvencionisanja decembarskih zarada po ustaljenom principu koji je primijenjen u prethodnom periodu.

– Subvencija se odnose na sektor turizma, ugostiteljstva, javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, izvođačke umjetnosti i stvaralaštva, djelatnosti predškolskog obrazovanja i brige o djeci i druge uslužne djelatnosti u organizaciji događaja čije je održavanje zabranjeno, piše usaopštenju.

Novina je, kako prenosi Mina biznis, da se subvencije uvode i za preduzeća i preduzetnike koji pružaju usluge u djelatnostima vezanim za aktivnosti u teretanama, fitnes centrima, sportskim salama za rekreaciju, drugim zatvorenim objektima tog tipa, kao i u dječjim igraonicama u visini 50 odsto bruto minimalne zarade.

– Subvencije se produžavaju i za zaposlene kojima su naredbama Ministarstva zdravlja, u cilju suzbijanja epidemije, određene mjere stavljanjau karantin ili samoizolaciju, kao i za novo zalošljavanje, pod istim uslovima kao i u periodu od jula do novembra ove godine, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *