Komercijalna Banka od danas članica NLB Grupe

Dodajte komentar

Uz velika očekivanja i optimizam, zaposleni u Komercijalnoj banci sa nestrpljenjem očekuju početak rada kao članice u okviru NLB Grupe, koja je zvanično postala vlasnik Komercijalne banke nakon današnje uspješne realizacije kupoprodajnog ugovora, zaključenog sa Republikom Srbijom 26. februara 2020. godine.

Nastavljamo tamo gdje smo sada: stabilna i uspješna finansijska institucija, sa 50 godišnjom tradicijom usmjerena prije svega ka zadovoljstvu svojih klijenata. Takvi ćemo sigurno i ostati.

„Komercijalna banka vrlo dobro posluje uprkos mnogim izazovima koje je pandemija virusa COVID-19 postavila pred naše ekonomije i društva. Stoga sam siguran da će poslovanje Banke biti dodatno unapređeno dolaskom NLB Grupe, kao dela bankarske grupacije koja je aktivna u celom regionu Jugoistočne Evrope. Ovo je bio zahtevan proces koji je zahtevao puno rada i stručnosti, tako da smo posebno zadovoljni što smo ga okončali uspešno i transparentno“, izjavio je predsjednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan.

„Porodice rastu i razvijaju se, pa tako i naša. Izuzetno smo zadovoljni što svojim novim kolegama iz Komercijalne banke možemo poželiti najtopliju dobrodošlicu u porodicu NLB Grupe. Takođe smo i izuzetno ponosni što smo okončali ovaj proces preuzimanja u vremenskom okviru koji smo predvideli u trenutku potpisivanja. Ova transakcija predstavlja još jednu važnu prekretnicu u transformaciji NLB Grupe u regionalnog šampiona“, naglasio je Blaž Brodnjak, predsjednik Izvršnog odbora NLB-a (NLB d.d. CEO).

Ono što je za naše klijente najvažnije, pored dokazane sigurnosti, je da oni neće imati bilo kakve promjene uslova ni dodatnih aktivnosti u korišćenju usluga koje obavljaju sa Komercijalnom bankom: od tekućih računa, kartica, platnog prometa, do depozitnih i kreditnih poslova, sa naglaskom da svi postojeći uslovi ostaju nepromijenjeni. Naprotiv, jedan od prvih zadataka koji nas neposredno očekuju je da i postojeće uslove za klijente unaprijedimo, kako u segmentu stanovništva, tako i privrede. I jednima i drugima stavićemo na raspolaganje dodatne opcije i nove proizvode i usluge, kao i nove potencijale koje pruža sinergija u okviru Grupe, ali i one koje će donijeti najavljena ulaganja u nove tehnologije, platforme i proizvode.

Ulaskom u porodicu NLB, Komercijalna banka postaje još snažnija, i sa stanovišta perspektive širenja tržišta, i sa stanovišta finansijskog potencijala za podršku klijentima, koji imaju mnogo razloga i da od Banke, koja je postala dio međunarodne finansijske grupacije, očekuju još više.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *