Staze spremne, nadaju se i turistima iz regiona

Dodajte komentar

Skijališta Crne Gore u subotu će zvanično otvoriti zimsku turističku sezonu na Ski-centru Kolašin 1600.

– U prethodnom periodu na skijalištu Kolašin 1600 palo je oko 30 cm snijega. Mi smo vrijedno radili na pripremi staza za sljedeće padavine kako bismo što bolje iskoristili postojeće sniježne nanose. U narednih nekoliko dana, a u zavisnosti od najavljenih sniježnih padavina, a na radost svih ljubitelja skijanja, očekujemo da kompletnu skijašku infrastrukturu stavimo u funkciju – kazao je Vikend novinama direktor Ski-centra Kolašin 1600 Saša Jeknić.

Izvući maksimum

Prema njegovim riječima, svim posjetiocima u subotu će pokloniti besplatnu panoramsku vožnju šestosjednom žičarom.

– U dijelu koji se odnosi na trenutnu epidemiološku situaciju, napominjemo da smo u tom smislu donijeli posebna korona pravila i procedure koje su rigoroznije nego što su preporuke zdravstvenih institucija – istakao je Jeknić.

Iz Uprave Društva, dodaje Jeknić, podneseni su zahtjevi nadležnim državnim organima da se razmotri mogućnost potpuno g ukidanja zabrane međugradskog saobraćaja kako bi iz ovakve neizvjesne predstojeće sezone izvukli maksimum.

– Trudimo se da izvučemo maksimum i nadamo se da će nadležni imati razumijevanja, a što se tiče skijanja kao sporta cijenim da je u potpunosti bezbjedan sa aspekta virusa, a mi ćemo dodatno obezbijediti i ispoštovati epidemiološke propise i date mjere kako bi svi mogli da uživaju u skijanju -objasnio je on.

Zimska sezona

Što se tiče ponude za predstojeću zimsku turističku sezonu ona je, kaže Jeknić, fokusirana na domaće tržište i na tržišta iz regiona.

– Nažalost, trenutna situacija sa COVID-19 virusom i dalje nam ne ide u prilog. Međutim, mi poslujemo sa uvjerenjem da će se situacija znatno poboljšati do ‘glavnog špica’ zimske turističke sezone, te da će posjeta, pored domicilnih gostiju, biti ispunjena i turistima iz regiona – saopštio je Jeknić.

U toku predstojeće sezone Ski-centar Kolašin 1600 dočekaće posjetioce sa novim skijaškim stazama namijenjenim osrednjim i naprednim skijašima i bogatim zabavno-rekreativnim sadržajima, a na raspolaganju će biti 10,5 km skijaških staza, šestosjedna žičara otvorenog tipa koja opslužuje te staze, restoran, caffe-bar, ski-škola, ski-rental i poligon za obuku početnika.

Skijališta Crne Gore u ponudi će imati i organizaciju outdoor aktivnosti u vidu vožnje kvadovima, dnevne/noćne šetnje na krpljama, nordijsko skijanje, kao i organizaciju team building aktivnosti. Za goste ski-centra obezbijeđen je i parking prostor za putnička vozila kapaciteta 300 mjesta koji će biti besplatan.

Izvor: Pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *