Tri prijave za direktora Agencije za nadzor osiguranja

Dodajte komentar

Na javni konkurs za izbor direktora Agencije za nadzor osiguranja (ANO) stigle su tri prijave koje će razmatrati Savjet ANO naredne sedmice i biće utvrđena lista kandidata. Izbor novog direktora biće završen do 16. januara jer aktuelnoj direktorici Biljani Pantović ističe mandat. To je zvanično odgovorio “Vijestima” predsjednik Savjeta ANO, Uroš Andrijašević.

Ko se prijavio za direktorsko mjesto nisu odgovorili jer su “prijave kovertirane” do sjednice Savjeta.

Savjet Agencije je 4. decembra objavio konkurs za izbor direktora ANO na period od četiri godine.

“Javni konkurs za imenovanje direktora ANO Savjet Agencije je, shodno zakonskim i statutarnim nadležnostima, te internoj proceduri za zapošljavanje u Agenciji, raspisao 4. decembra ove godine. Konkurs je trajao 15 dana, zaključno sa subotom, 19. decembra. Povodom konkursa su, u kovertama koje nijesu još otvorene, stigle tri blagovremene prijave. O potpunosti prijava Savjet će se na sjednici, uz prisustvo svih članova Savjeta, odrediti naredne sedmice, kad će biti utvrđena lista kandidata koji su dostavili potpunu dokumentaciju. Savjet će, odmah nakon sjednice, javnost upoznati sa listom kandidata i njihovim osnovnim biografskim podacima”, rekao je Andrijašević.

On je dodao da će Savjet, nakon novogodišnjih i božićnih praznika, obaviti razgovor sa kandidatima koji su blagovremeno dostavili zahtijevanu dokumentaciju.

“S obzirom na činjenicu da mandat direktorici ANO Biljani Pantović traje zaključno sa 16. januarom 2021. godine, Savjet će odluku povodom konkursa donijeti prije tog datuma”, kazao je Andrijašević.

Biljana Pantović je dva mandata birana za direktoricu ANO.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *