Opala vrijednost bitkoina!

Dodajte komentar

Vrijednost digitalne valute Bitkoin oslabila je za više od šest procenata nakon vijesti o brzom širenju novog soja korona virusa u Britaniji, što je uticalo i na opšte stanje na finansijskim tržištima.

Jedan novčić ove kriptovalute u ovom trenutku vredi 22.290 dolara, nakon što je dostigao rekordnih 24.339,75 dolara, prenosi Alo.

Najstarija i najveća kriptovaluta na svijetu po tržišnoj kapitalizaciji, Bitcoin, prvi put je 17. decembra prekoračila psihološku granicu od 22.000 dolara.

Skok vrijednosti najpoznatije kriptovalute izazvala je novu pomamu korisnika za mašinama za rudarenje, čija je ključna stvar grafička karta, a prema ocjeni tržišnih analitičara ovo će se odraziti dodatno loše na ionako loše stanje nVidia RTX kartica serije 3000, kojih ionako nema na tržištu ni izbliza dovoljno za video igre, a kamoli za rudarenje kriptovaluta.

S porastom vrijednosti Bitkoin-a očekuje se i porast potrošnje struje u pojedinim djelovima svijeta, posebno u Kini, kao i zagađenja, koje je sve veći problem ovakvih tehnologija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *