Jadransko-jonski auto-put značajan za region

Dodajte komentar

Izgradnja jadransko-jonske magistrale je od velikog interesa ne samo za Crnu Goru i Hrvatsku, već i za čitav region, ocijenili su crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i hrvatski ambasador Veselko Grubišić.

Krivokapić je na sastanku sa Grubišićem istakao važnost što skorijeg definisanja konačnog plana i projekta, kako bi se njegovoj realizaciji što prije pristupilo.

Grubišić je podsjetio da Hrvatska podržava i unapređenje putne infrastrukture i veze Crne Gore sa Srbijom i regionom uopšte, te što brže povezivanje sa Koridorom 10, što će, između ostalog, uticati povoljno na crno-
gorski turizam.

Usaglasili su se da je neophodno ubrzati prekogranični promet i kazali da vjeruju da će predstojeća turistička sezona, uprkos i daljem trajanju pandemije korona virusa, a uz nadu u skoru primjenu vakcine, biti znatno uspješnija od prethodne.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, potvrdio da je Crna Gora nedvosmisleno okrenuta evropskim integracijama, što je, kako je rekao, potvrđeno nedavno i u Briselu, a na tom putu hrvatsko iskustvo može biti dobar primjer i smjernica za dalje korake.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *