Vlada će predložiti odlaganje primjene zakona o kreditnim institucijama

Dodajte komentar

Vlada će predloži Skupštini odlaganje primjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama i Zakona o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija za 1. januar 2022. godine. To je dogovoreno na sastanku ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića, ministra ekonomskog razvoja, Jakova Milatovića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Janka Odović sa izvršnim direktorima svih banaka koje posluju u Crnoj Gori i predstavnikom Udruženja banaka.

Predstavnici banaka informisali su sagovornike o izazovima sa kojima su se suočili, a koji su izazvani pandemijom COVID-19, koji su u značajnoj mjeri uticali na poslovanje bankarskog sistema.

“Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, naglasio je da je stabilan bankarski sektor od nemjerljivog značaja za ekonomski rast države i razvoj privrede, te da je cilj Vlade Crne Gore dalje unaprjeđenje saradnje sa poslovnim bankama, koje Vlada vidi kao partnere u ponovnom pokretanju i rastu privredne aktivnosti u zemlji”,saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, informisao je predstavnike poslovnih banaka o postignutom uspjehu u emisiji državnih obveznica, kao i o snažnoj podršci koju Crna Gora uživa među stranim investitorima, ali i porukama podrške koju je Vlada dobila od evropskih partnera nakon posjete premijera Zdravka Krivokapića i ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića Briselu.

“On je istakao da poslovne banke u Vladi Crne Gore imaju partnera, čiji je osnovni cilj ekonomski i privredni razvoj zemlje”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *