Sava Re iduće godine planira 53 miliona eura čiste dobiti

Sava Re planira premašiti 685 miliona eura poslovnih prihoda u 2021. godini i ostvariti najmanje 53 miliona eura čiste dobiti, što znači najmanje 11,5% planiranog povrata na kapital.

Plan se temelji na pretpostavci da 2021. neće biti novih ekonomskih zatvaranja i ograničenja kretanja s kojima su se zemlje suočile ove godine.

Neživotna osiguranja Grupe izvan Slovenije planiraju rast bruto premije od 8%. Ovaj porast uglavnom se odnosi na posao automobilskog osiguranja, u kojem su kompanije u 2020. godini upisale manje premije od planiranog zbog uticaja Covid-19, dok se manji takav negativni uticaj na količinu premije očekuje 2021. godine.

Osiguravači života Grupe izvan Slovenije takođe planiraju rast svojih GWP-a za 8%. 2021. razvoj proizvoda i usluga uglavnom će se usredotočiti na pripremu proizvoda s prilagodljivim rizikom prilagođenih odabranim grupama kupaca i određenim kanalima distribucije.

(SEEbiz.eu)

Check Also

Telekom: Najzadovoljniji korisnici, rast prihoda i 80 odsto veća dobit

Crnogorski Telekom je u prvoj polovini 2021. godine postigao najveće zadovoljstvo korisnika na tržištu telekomunikacija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *