PU: Naplata na nivou plana iz rebalansa budžeta

Dodajte komentar

Poreska uprava će ove godine imati značajnije smanjenje naplate prihoda u odnosu na prošlu godinu, ali posmatrajući plan koji je napravljen rebalansom budžeta krajem juna, to će biti na nivou plana ili nešto iznad, saopštila je Televiziji Crne Gore (TVCG) Milica Vuletić iz Poreske uprave.

Ona je u Jutarnjem programu, između ostalog, saopštila da je za nama nezapamćena godina, te da je pandemija koronavirusa i u privredi i u institucijama napravila priličnu zbrku.

“Suočila nas je sa brojnim izazovima, posebno u dijelu naplate budžetskih prihoda, imajući u vidu da je došlo do ekonomske krize, zastoja privrednih tokova. Poreska uprava sumirajući rezultate o naplati svjesna je da imamo pad naplate u određenim vrstama prihoda, naročito poreza na dodatu vrijednost i poreze vezano za zarade zaposlenih”, kazala je Vuletić.

Svjesni su, kaže, u Poreskoj upravi da su to rezultati koje nijesu očekivali kao na početku godine.

“Ali imajući u vidu okolonosti u kojima se poslovalo ipak smo zadovoljni, imajući u vidu činjenicu da su svi službenici Poreske uprave ulagali maksimalne uprave da se obezbijedi naplata”, kazala je ona.

Podsjećamo, Poreska uprava je tokom novembra ostvarila bruto naplatu od 85.724.834,35 eura, čime je plan izrađen po rebalansu budžeta izvršenom 24. juna 2020. godine, zbog pandemije bolesti Kovid 19 premašen za 13 miliona eura (18%), dok je ovaj rezultat 3 miliona eura (4%) ispod ostvarenja iz novembra 2019. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *