Foto: Vlada CG

Krivokapić: Nacrt budžeta biće gotov do 20. decembra, ne plašim se da li će biti izglasan

Krivokapić je ponovio da će Vlada do 20. decembra napraviti Nacrt budžeta, što znači da će 21. decembra na sjednici Vlade usvojiti Predlog koji će proslijediti u skupštinsku proceduru.

“Ne plašim se da li će biti izglasan ili ne. Uradili smo sve što je u našoj moći. Nas očekuje svaki dan da pravimo takve iskorake koje niko do sada u Crnoj Gori nije radio. Što se tiče zlonamjernih interpretiranja, meni je drago što su javnost i mediji sa tolikom pažnjom prihvatili naš rad i mi želimo do kraja da budemo transparentni. Nije moguće napraviti dokument od toliko strana i u kratkom vremenskom periodu a da nema neku grešku. Da li je permutovan broj, ili je pogrešan zarez ili je neko dostavio nešto, a nijeste mogli sve da iskontrolišete, to je trka sa vremenom. Ali to su propusti isključivo formalne prirode”, kazao je Krivokapić.

Na pitanje šta se dešava sa Uredbom o organizaciji rada državne uprave, da li je Vlada izmijenila i da li je povukla tu izmjenu, odgovorio je da je uredba izmijenjena i objavljena u Službenom listu.

“Ako mislite na onu koja je bila nakon što je ova vlada došla, ona je izmijenjena i objavljena u Službenom listu”, naveo je Krivokapić.

On je kazao da tehničkog rebalansa neće biti i u poptunosti je ispoštovano zakonsko rješenje.

“Što se tiče uredbe i danas je trebalo da se mijenja jedan dio, koji se odnosi na nadležnost koja nije dovoljno precizirana u oblasti energetike, odlustali smo od toga i to će biti na narednoj sjednici vjerovatno u četvrtak”, rekao je Krivokapić.

(Vijesti.me)

Check Also

Rajaner najavio niže cijene karata

Kompanija Rajaner najavila je smanjenje cijena karata na letovima tog loukost avioprevoznika, za period od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *