Spajić: Planiramo uvođenje dječjeg dodatka

Dodajte komentar

Namjera ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića, je da se siromaštvo djece riješi kroz uvođenje dječijeg dodatka za svako dijete u najskorijoj budućnosti. To je saopštio na današnjem sastanku sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Huanom Santanderom.

“Tokom današnjeg razgovora ministar Spajić je ukazao na doprinos koji Predstavništvo UNICEF-a za Crnu Goru pruža na poboljšanju položaja i unapređenju zaštite prava djece u Crnoj Gori. Santander je uputio čestitke ministru Spajiću povodom stupanja na dužnost i istakao značajnu ulogu Ministarstva finansija i socijalnog staranja u sprovođenju Programa UNICEF-a za Crnu Goru”, navodi se u saopštenju iz tog resora.

Takođe, ukazao je na postojanje dva osnovna problema: siromaštvo djece i nasilje nad djecom.

Spajić je predložio da se formira specijalna jedinica koja bi bila sastavljena od pripadnika policije i sektora bezbjednosti koji bi uz zaposlene iz sektora za socijalnu i dječiju zaštitu pomogli u rješavanju problema, nasilja nad djecom.Takođe se razgovaralo o budućim pravcima djelovanja u cilju jačanja stručnih kapaciteta Centara za socijalni rad u cilju efikasne podrške najugroženijoj djeci i porodicama.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku i unapređenju dosadašnje saradnje između Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Predstavništva UNICEF-a u Podgorici.

Sagovornici su dogovorili intenzivnu komunikaciju i zajedničko djelovanje na promociji i zaštiti prava djeteta, zaključuje se.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *