Korona-pasoš: Putovanje samo uz digitalni identitet?

Dodajte komentar

Svjetski savet za turizam i putovanja (WTTC) u svom zadnjem izvještaju iznio je globalne preporuke povezane sa bezbjednošću putnika kako bi se pokrenula potražnja za putovanjima, ubrzao oporavak ovog sektora od posljedica pandemije, i kako bi se ova već dovoljno desetkovana industrija pripremila za buduće krize.

WTTC navodi da je rješenje bezbjednog i sigurnog putovanja putnika u inovativnim tehnologijama kao što je biometrija putnika, i da se na taj način može i dalje podsticati ekonomski rast i otvaranje novih radnih mjesta.

Stiže nova realnost – Covid pasoš

Savjet vidi rješenje u stvaranju jedinstvenog digitalnog identiteta za svakog putnika. Svaki identitet bi sadržavao njihove osnovne biografske podatke, kao i sve potrebne dodatne informacije kao što su istorija putovanja, dokaz o imunitetu ili karton vakcinacije, piše Tumagazine.

Upotrebom biometrijskih digitalnih identiteta poboljšava se efikasnost i eliminiše potreba za višestrukim manuelnim provjerama, što ne samo da umanjuje mogućnost za prevaru, već omogućava brže, neometano i učinkovito kretanje više putnika putem postojeće infrastrukture.

Putnici bi mogli koristiti svoj digitalni identitet tokom cijelog putovanja, a pristup podacima kontrolisao bi putnik.

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *