Dvanaesta prodaja imovine „Radoja Dakića“: Saobraćajnice za 716.000 eura

Dodajte komentar

Nakon što je odustao od neposredne pogodbe sa Glavnim gradom koji je ponudio da saobraćajnica na dijelu imovine bivše fabrike Radoje Dakić kupi za 119,9 eura po kvadratu, stečajni upravnik Mladen Marković je oglasio javnu prodaju ove imovine i to po cijeni od 180 eura po kvadratu.

Tako je četiri parcele ukupne površine 3.978 kvadrata kolsko pješačkih površina umjesto za tada planiranih 477,3 hiljade eura, sada moguće kupiti za 716 hiljada eura.

Ovo je uslijedilo nakon što je advokat radnika Branislav Ćupić prigovorio na namjeru neposredne pogodbe, ukazujući da je grad ponudio prenisku cijenu, imajući u vidu da je tržišna vrijednost nepokretnosti na toj lokaciji porasla u odnosu na 2017. godinu kada je rađena posljednja procjena imovine. Tako je Marković, kako je naveo u odluci, prihvatio njegov prigovor i odredio ponovnu procjenu ovog dijela imovine.

Glavni grad je do sada dva puta kupovao zemljište Dakića po cijeni od 119,9 eura, prije godinu i po na javnom oglasu za 430,1 hiljadu eura i početkom godinom neposrednom pogodbom za 152 hiljade eura.

Pravo učešća u javnom nadmetanju za ovu imovinu imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit od pet odsto od početne cijene, ispod koje ponuđači ne mogu davati ponude. Kriterijum će, prema uslovima oglasa, biti najveća ponuđena cijena, a ponude koje se Privrednom sudu dostavljaju do 19. januara, biće otvorene dan kasnije.

Marković je prošlu, jedanaestu prodaju, koju je oglasio u septembru poništio. Tada je, nakon dužeg vremena, ponudio 97,3 hiljade kvadrata zemljišta za centralne djelatnosti i stanovanje velike i male gustine po početnoj cijeni od 27,54 miliona eura. Oglasom je bilo predviđeno da se dijelovi zemljišta mogu kupiti pojedinačno, uz naznaku da bi prednost imali zainteresovani za cjelokupnu oglašenu imovinu.

Izvor: Pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *