NOVI SEAT LEON “Best Buy’’ automobil za 2021.godinu

Dodajte komentar

NOVI SEAT Leon izglasan je od strane evropskih automobilskih novinara kao “Best Buy automobil za 2021. godinu”.
Ovo je drugi put u 70 godina dugoj tradiciji da SEAT dobija ovu prestižnu nagradu.
Naime, 2017. godine SEAT Ateca je takođe dobila ovu nagradu žirija AUTOBEST, čiji su članovi specijalizovani auto novinari iz čak 31 države Evrope.

“Veoma smo ponosni na činjenicu da je novi SEAT Leon izabran i prepoznat od strane “AUTOBEST ’’ kao najbolji Leon ikada napravljen. Velika je čast pripadati timu koji je učestvovao u razvoju i dizajnu vozila proizvedenog u Barseloni, a dobijanje ove nagrade nam daje samopouzdanje za napredak u budućnosti.  Novi SEAT Leon je napredovao iz generacije u generaciju, a osvajanjem ove nagrade pomogao nam je da se uvjerimo da je Leon važan dio ovog segmenta automobilske industrije’’. izjavio je Wayne Griffiths, predsjednik brendova SEAT i CUPRA.

SEAT Leon ima fantastične rezultate kroz generacije, a do sada je proizvedeno preko 2,3 miliona primjeraka.

Uspjeh je zasnovan na investiciji od 1,1 milijarde eura koja je pomogla da se ovaj model podigne na viši nivo u pogledu povezanosti, efikasnosti, dinamičnosti i sigurnosti, što je i zvanično potvrđeno sa pet zvjezdica na Euro NCAP testu 2020.

Takođe, po prvi put je dostupan i sa paketom različitih pogonskih tehnologija – benzin, dizel, metan, Mild Hybrid i Plug-In hybrid koji uz integraciju najnaprednijih dostupnih sistema asistencije čine SEAT Leon jednim od najboljih automobila u svojoj kategoriji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *