Vladimir Lučić novi generalni direktor “Telekoma Srbija”

Dodajte komentar

Vladimir Lučić, dosadašnji koordinator za internet i multimediju “Telekom Srbija grupe”, novi je generalni direktor te kompanije, saznaje “Blic”.

Izbor Lučića potvrđen je na upravo završnoj sednici Vlade Srbije.

Prethodno je generalni direktor Telekoma bio Predrag Ćulibrk.

Lučić je rođen 18. februara 1971. godine u Šapcu. Diplomirani je inženjer elektrotehnike, a MBA zvanje je stekao po programu Univerziteta Institut Kurt Bosh (Švajcarska).

Profesionalno iskustvo je sticao u Ericssonu u Švedskoj, a u Njemačkoj kao inženjer za podršku O&M sistemima.

Uz kraće prekide, dio je tima Telekoma Srbija od njegovog osnivanja 1997. godine. Karijeru je gradio najprije kao stručni savjetnik za telekomunikacije u Direkciji za mobilnu telefoniju, zatim kao direktor Sektora za mrežu u Direkciji za mobilnu telefoniju, nakon čega je imenovan za direktora Direkcije za mobilnu telefoniju.

Aktivno je učestvovao u izgradnji i komercijalnom puštanju u rad trećeg operatora u Crnoj Gori kada je, u rekordnom roku od samo 77 radna dana, otpočela rad mobilna mreža m:tel.

U oktobru 2008. godine imenovan je za direktora Direkcije za komercijalne poslove koja vodi komercijalno poslovanje u oblastima fiksne i mobilne telefonije, Interneta, uz brigu o korisnicima i komunikaciju sa poslovnim partnerima.

Bogato iskustvo u telekomunikacijama nastavlja u crnogorskom m:tel-u. Početkom jula 2012. godine, Odbor direktora Društva za telekomunikacije “MTEL” d.o.o. imenovao je Vladimira Lučića za novog izvršnog direktora Društva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *