Bojanić: Montenegro Airlines u popriličnim problemina, stanje veoma zapušteno

Dodajte komentar

Avio kompanija Montenegro Airlines je u popriličnim problemina i stanje je veoma zapušteno.

To je na konferenciji za novinare saopštio ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

On je saopštio da je Agencija za zaštitu konkurencije donijelo privememo rješenje da se pomoć Montenegro Airlinesu obustavi.

“I našli smo se u pat poziciji. Jedan dio sredtava je iskorišćen, drugi blokiran. Montenegro Airlines ima problema sa likvidnošću…, rekao je Bojanić”.

On je istakao i da budućnost avio prevoznika će uticati na ukupnu ekonomiju Crne Gore.

“Ova Vlada neće bježati od ni jedne odluke. Dobro ćemo promisliti ali kakva god da je naše viđenje budućnost kompanije, nećemo odlagati kao što se unazad decenijama odlagalo. Sve je gurato pod tepih i čekalo se da neko drugi preuzme odgovornost i bude optužen za bilo kakvu lošu odluku. Pokušaćemo sve što budemo mogli da uradimo kao Vlada, da iznađemo održivo rješenje za MA. Kakvo će ono biti ne znam, ne bih se bavio projekcijama. KAkva god da bude ofdluka mi ćemo je sprovesti”, kazao je Bojanić.

On je dodao da se sastanak sa menadžmentom MA nastavlja sjutra.

Bojanić jenajavio formiranje Međuresorne komisije za unapređenje korporatvnog upravljana kompanijama sa većinskim državnim vlasništvom..

“Samo u okviru Ministarstva kapitalnih investicija ima oko 20 državnih kompanija… Bilo je ogromnih zapošljavanja unazad nekoliko mjeseci. Spremaju se sistematizacije ovih dana i pripremaju u svim tim kompanijama da bi se pokrila ta zapošljavanja… Uputio sam dopis u ovih 20 kompanija sa zahtjevom da mi do preksjutra dostave broj novozaposlenih od 1. jula sa odlukama o njihovom rasporedu”, naveo je Bojanić.

Dodao je i da je uputio zahtjev da se sve te sistematizacije i organizacije koje su u toku prije usvajanja na organima uprvljanjima se pošalju ministarstvu na razmatranje i davanje saglasnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *