Premijer Mađarske Viktor Orban

Orban: Preovladao je zdrav razum, novac Mađara je zaštićen

Nakon dogovora o budžetu EU i fondu za oporavak ekonomije postignutog na samitu Unije u Briselu, premijer Mađarske Viktor Orban je saopštio da je zdrav razum preovladao i da je novac Mađara zaštićen, prenosi MTI.

Orban je u video snimku postavljenom na Fesjbuku rekao da je postignut sporazum i da je preovladao je zdrav razum, kao i da je očuvano evropsko jedinstvo.

“Pobijedili smo jer u teškim vremenima, tokom pandemije i ekonomske krize, nema mjesta političkim i ideološkim debatama koje nas sprječavaju da preduzmemo akcije”, istakao je Orban.

On je, međutim, rekao da su na stolu i dalje predlozi koje Mađarska ne podržava, kao što su pitanje migracija i mjera protiv porodice koje “planira Brisel”.

Uprkos mogućim neslaganjima u budućnosti, danas smo definitivno ostvarili tri cilja, napomenuo je Orban.

On je objasnio da je Mađarska uspjela da spriječi zaobilaženje Ugovora o EU, kao i da bude primorana da prihvati odluke koje ne želi.

Osim toga, novac građana Mađarske će takođe biti zaštićen, istakao je premijer.

Predsjednik Evropskog saveta Šarl Mišel je na Tviteru objavio da je na samitu postignut dogovor o budžetu EU i fondu za oporavak ekonomije.

Izvor: RTV.rs

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *