Tuzima od Podgorice 800.000 eura

Opština Tuzi još nije predstavila Nacrt budžeta za narednu godinu. Ono što građani Tuzi zasad sigurno znaju jeste da će od Glavnog grada dobiti investicije vrijedne 800.000 eura, piše Dan.

U pitanju su 700.000 eura za preostale radove na bulevaru ka Tuzima i 100.000 eura za izgradnju kružnog toka kod Katoličke crkve u centru.

Odbornik Demokrata u SO Tuzi Štjefan Camaj smatra da su ove investicije samo prepisivanje iz prošlogodišnjeg dokumenta.

“To da u Programu uređenja prostora Glavnog grada ima investicija za Opštinu Tuzi dokazuje da se nastavlja sa prepisivanjem, kao i prethodnih. Šta na to reći? Najbolje se samo nasmijati. Od ulaganja u Opštinu Tuzi nema ništa. Ako im ovo projekti u dokumentu nijesu ostali od prethondog plana onda se radi o jeftinoj propagandi”, smatra Camaj.

Samir Adžović (Socijldemokrate) smatra da razlog zašto budžet Opštine Tuzi još nije donijet vjerovatno leži u tome da lokalna uprava očekuje makar nacrt državnog budžeta, kako bi vidjela da li će se nešto iz njega preliti i u lokalnu kasu.

“Odlazeća Vlada je Opštinu Tuzi kategorisala kao nerazvijenu, tako da se sigurno očekuje određena pomoć od Vlade. Što se tiče sredstava koje Glavni grad opredjeljuje za Opštinu Tuzi, mogu samo slikovito da kažem da ako vam ne daj Bože pozli, jedino će vam dobar komšija priteći u pomoć. Šta vam vrijedi rođak iz drugoga grada ako vas od života i smrti odvajaju minuti. Uvijek sam bio pobornik za očuvanje tradicionalno dobrih odnosa sa Glavnim gradom prvenstveno zbog teritorijalne bliskosti između naše dvije opštine. Ti su odnosi narušeni krivicom aktuelne vlasti i to neka bude nešto što će oni rješavati. Sama činjenica da Glavni grad ulaže velika sredstva u Tuzi dovoljno svjedoči koliko je ‘neprijateljski’ nastrojen prema nama. Kada je riječ o samim investicijama, ova vlast mora da shvati da investiranje u opštinu ni je zapošljavanje kurira, vozača i raznih službenika. Investiranje je okretanje profita”, kazao je Adžović.

Da će budžet biti usvojen do kraja godine očekuje Mevludin Dizdarević, odbornik Bošnjačke stranke.

Naser Krkanović (DPS) kaže da se Glavni grad drži dogovora kada je u pitanju bulevar.

“Dogovorili smo da će Glavni grad u granicama mogućnosti pomoći da se bulevar nastavi parcijalno graditi. Za kružni tok mislim da smo budžetom Glavnog grada za 2018. godinu predvidjeli i da nam oni samo ljudski izlaze u susret i pomažu da se taj projekat završi iako nemaju nikakvu obavezu, ako se ne služimo onom formulacijom da su to projekti od zajedničkog značaja. Mi kasnimo u svemu pa nije čudo što kasnimo i sa budžetom za narednu godinu. Možda čekaju da prođu praznici, jer vidim imaju posla oko nekih drugih stvari”, rekao je Krkanović.

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.