OLX kupio najvećeg kreditnog brokera u Rumuniji

Dodajte komentar

Holandska grupa za razvoj platformi za trgovinu OLX izjavila je u ponedjeljak da je dovršila akviziciju rumunskog kreditnog brokera KIWI Finance od švedskog investicijskog fonda ORESA za neotkrivenu sumu.

Dogovor je odobrio rumunski regulator, izjavili su OLX Group i Oresa u zajedničkom saopštenju za medije koje prenosi SeeNews.

Transakcija označava važan korak za grupaciju koja ovim u svoj portfolio poslovanja u Rumuniji dodaje i finsnaijske usluge, rekli su iz te grupe.

OLX Grupa će biti jedini dioničar kompanije koju će voditi trenutni menadžerski tim.

Inače, KIWI Finance najveći je kreditni posrednik u Rumuniji osnovan 2003. godine. U 2007. godini, ORESA je postala glavni dioničar kompanije.

Od svog osnivanja, KIWI Finance posredovala je u zajmovima od preko 1,35 milijardi eura. Trenutno je kompanija aktivna u 35 gradova širom zemlje, gdje radi sa preko 200 brokera.

OnLine eXchange, nadaleko poznat kao OLX Group, u vlasništvu je globalne internetske grupe Prosus. OLX Group upravlja globalnom mrežom trgovačkih platformi, koje opslužuju 300 miliona ljudi svakog mjeseca u preko 30 zemalja među kojima je i BiH.

Izvor: BiznisInfo.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *