Izvršni direktor AmCham-a Marko Miročević reizabran za člana Izvršnog odbora mreže Američkih privrednih komora u Evropi

Izvršni direktor AmCham-a u Crnoj Gori, dr Marko Miročević, reizabran je za člana Izvršnog odbora mreže Američkih privrednih komora u Evropi (AmChams in Europe).

“Ponosni smo zbog privilegije što činimo dio tima koji vodi izuzetno važnu poslovnu mrežu iz 43 zemlje širom Evrope, zastupa interese više od 17.000 američkih i evropskih kompanija, ima 20 miliona zaposlenih i čija ulaganja s obje strane Atlantika čine više od 1,1 trilion američkih dolara. I dalje ćemo koristiti naš glas u službi razvoja AmCham-ova Evrope, ali i stvaranja novih mogućnosti za kompanije članice AmCham-a i naše partnere. Vjerujemo da nas zajedničke inicijative i projekti osnažuju u transformisanju izazova u kojima živimo do novih mogućnosti za dalji razvoj i izgradnju bolje budućnosti”, rekao je Miročević, izvršni direktor AmCham-a, čiji novi mandat u

Izvršnom odboru započinje 1. januara 2021.

Miročević naglašava da će u sljedeće dvije godine AmCham Montenegro nastaviti da dijeli znanje, podstiče razvoj privatno-javnog dijaloga kroz program Partnerstvo za bolje poslovno okruženje, te povezuju ljude i gradi mostove.
Kao bilateralni glas američkih i evropskih kompanija, AmChams in Europe radi na isticanju važnosti transatlantske ekonomije u Evropi i u SAD-u.

AmChams in Europe je primio AmCham Montenegro u organizaciju 2011. godine.

Check Also

Ekonomija Evropske unije od 16,6 biliona dolara (INFOGRAFIKA)

Evropska unija ima treću po veličini ekonomiju na svijetu, na koju otpada jedna šestina globalne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.