Tenth Planet gradi rizort na Luštici vrijedan 10 miliona eura

Dodajte komentar

Tivatska kompanija Tenth Planet gradiće turističko naselje sa četiri i pet zvjezdica na novskom dijelu poluostrva Luštica.

Iz tivatske firme je 2014. godine najavljeno da planiraju da investiraju deset miliona eura u rizort. Na idejno arhitektonsko rješenje saglasnost je dao glavni državni arhitekta Dragan Vuković.

Osnivač tivatskog preduzeća je kompanija Cooperatieve Laxey Worldwide Wa, registrovana u Holandiji, a iza koje, prema ranijem pisanju medija, stoji britanski kapital. Izvršni direktor firme Tenth Planet je Dejvid Marej Savni (David Murray Sawney).

Projektant je uradio budvanski Deleks, čiji osnivač je Nikola Deletić, a izvršni direktor Milica Franeta.

Lokacija na kojoj će se graditi turističko naselje je u sklopu lokalne studije lokacije Mrkovi – Njivice. Ukupna površina ove dvije urbanističke parcele je 53.360 kvadrata sa pogledom na Mamulu. Bruto površina svih objekata biće 23.162 kvadrata, a u objektima će biti 160 soba i 320 ležaja. Planirano je 147 parking mjesta za automobile i jedno za autobuse.

Predviđena je izgradnja osnovnog objekta sa središnjim platoom, trgovinom, recepcijom, restoranom, barovima, predvorjem i četiri studija i apartmana i 20 blokova vila. Gradiće se u šest faza i svaka će imati središnji bazen.

Standardna jedinica bio bi apartman od 70 kvadrata sa po jednom spavaćom i radnom sobom, otvorenom kuhinjom, kupatilom i terasom koja služi kao vanjska trpezarija ili prostor za odmaranje sa pogledom. Neke su varijacije sa tipom studio apartmana (36 kvadrata) i premium penthaus jedinicom od 90 kvadrata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *