PU: U novembru naplaćeno 85,7 miliona eura

Dodajte komentar

Poreska uprava (PU) je tokom novembra naplatila bruto iznos od 85,72 miliona eura, što je 13 miliona eura iznad plana za taj mjesec, izrađenog po rebalansu budžeta zbog pandemije Covid-19.

Iz PU je saopšteno da je ta naplata bila tri miliona eura ili četiri odsto ispod ostvarenja iz novembra prošle godine.

“Nakon višemjesečnih izazova u naplati poreza na dodatu vrijednost (PDV), po tom osnovu u novembru je naplaćeno 21,6 miliona eura, što je na nivou ostvarenja iz prošlogodišnjeg novembra, a četiri miliona eura, odnosno 23 odsto preko plana”, navodi se u saopštenju.

Rast naplate, kako su kazali, zabilježen je i kod koncesionih naknada, pa je po tom osnovu naplaćeno 3,06 miliona eura, dva miliona eura, odnosno više nego dvostruko iznad plana, a 500 hiljada eura, odnosno 36 odsto, iznad ostvarenja iz novembra prošle godine.

“Po osnovu poreza na dobit pravnih lica naplaćen je iznos od 980,84 hiljade eura, što je 78 odsto iznad plana, a na nivou ostvarenja iz prošlogodišnjeg novembra”, precizirali su iz PU.

Tokom novembra je po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica naplaćeno 14,02 miliona eura, milion eura, odnosno devet procenata iznad plana, a ujedno i milion eura odnosno devet odsto manje nego u novembru prošle godine.

“Po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje prihodovano je 43,6 miliona eura, odnosno pet miliona ili 13 odsto preko plana, a dva miliona odnosno šest odsto manje nego u prošlogodišnjem novembru”, dodaje se u saopštenju.

Od početka godine, PU je ostvarila ukupnu bruto naplatu u iznosu od 972,88 miliona eura, što je 55 miliona eura odnosno šest odsto više od plana po rebalansu budžeta, kao i 60 miliona eura odnosno šest odsto ispod ostvarenja iz novembra prošle godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *