Lufthanza spremila 29.000 otkaza

Dodajte komentar

Njemačka avio-kompanija Lufthanza podijeliće do kraja godine 29 hiljada otkaza. Izvan Njemačke se očekuje otpuštanje 20 hiljada radnika, a kompanija prodaje svoju ketering jedinicu LSG, koja ima 7,5 hiljada zaposlenih. Na taj način će broj zaposlenih u Lufthanzi širom svijeta pasti na 109 hiljada, prenio je SEEbiz.

Naredne godine u Njemačkoj će biti ukinuto dodatnih deset hiljada radnih mjesta. Kompanija je već potrošila tri od devet milijardi eura državne pomoći koju je dobila početkom godine. Izvršni direktor Lufthanze Karsten Spohr kazao je rani je da kompanija ima višak od 27 hiljada zaposlenih s punim radnim vremenom.

Prvi put u istoriji avio-kompanije Lufthanza njen avion je sletio u Crnu Goru, saopšteno je u aprilu prošle godine iz Aerodroma Crne Gore. Prvi let je označio početak Lufthanzine veze jednom sedmično između Tivta i njenih glavnih čvorišta u Njemačkoj Minhena i Frankfurta. Povodom inauguralnog leta putnike i specijalne goste dočekali su predstavnici Aerodroma Crne Gore, opštine Tivat, menadžment Lufthanza grupe a dočeku je prisustvovao i ambasador Njemačke u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Aerodroma Crne Gore, prvi let je označio početak Lufthanzine veze jednom sedmično između Tivta i njenih glavnih čvorišta u Njemačkoj.

– Ovaj prvi let predstavlja specijalan događaj za istoriju Lufthanze. Kako je Crna Gora važno tržište za nas, sa mnogo potencijala, Lufthanza je odlučila da uvede dva nova leta i poveže Tivat sa oba svoja glavna aerodroma u Frankfurtu i Minhenu. Mi smo zaista ponosni što otvaramo vezu sa Crnom Gorom, pružajući mogućnost lokalnom tržištu da se još više poveže s globalnom mrežom letova unutar Lufthanza grupe, rekao je prošle godine Peter Pulem, viši direktor prodaje za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Evropu za Lufthanza grup na svečanom događaju u Tivtu.

I zvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je tada da dolazak Lufthanze nije važan samo za tu firmu već i za Crnu Goru kao turističku destinaciju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *