Morsko dobro prihodovalo 3,91 milion

Dodajte komentar

Direktor Javnog preduzeća za morsko dobro (JPM D) Predrag Jelušić kazao je da je ostvareni prihod tog preduzeća ove godine iznosio 3,91 milion eura, iako je prvobitno bilo planirano 7,15 miliona eura, piše Dan.

-Ostvareni prihod u ovoj godini iznosi 3,91 milion eura. Ipak, kako je neraspoređena dobit iz ranijeg perioda u visini od 2,19 mil iona eura zaključkom Vlade usmjerena na ulaganja u kapitalne investicije koje sprovodi Morsko dobro, ukupna sredstva za ulaganje iznose 6,1 milion eura, rekao je Jelušić u intervjuu za Radio “Jadran”.

On je dodao da su na osnovu trećeg paketa socioekonomskih m jera naknade za korišćenje morskog dobraumanjene 50 odsto. Jelušić je saopštio da je Morsko dobro na vrijeme preduzelo sve neophodne mjere kako bi poslovanje prilagodi lo krizi izazvanoj pandemijom virusa korona.

-Morsko dobro je prilagodilo način poslovanja mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) i pod okolnostima svjetske pandemije usmjeravalo rad kupališta i zakupaca morskog dobra na poštovanje mjera, rekao je Jelušić.

On je naveo da je ova godina, posebno ljetnja sezona, bila specifična po mnogo čemu, a najvećimuspjehom smatrato što su, zajedno sa zakupcima, tokom kupališne sezone održavali visok nivo čistoće i higijene na plažama, što su poštovane mjere distance i gotovo sve preporuke Instituta za javno zdravlje.

-Nismo imali nijednu probelmatičnu situaciju na samim plažama. Iako je bilo određene frekvencije na plažama, ipak, zbog zatvorenih granica, smanjenog broja posjetilaca i turista, umanjili smo zakupninu morskog dobra za tekuću godinu 50 odsto, kazao je Jelušić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *