Gorivo skuplje od utorka

Eurodizel i lož-ulje najvjerovatnije će od utorka da poskupe tri centa po litru, eurosuper 95 dva centa, a benzin 98 jedan cent po litru, saopšteno je “Vijestima” nezvanično iz više izvora.

To znači da bi cijena dizela mogla biti povećana sa 99 centi na 1,02 eura po litru, a lož ulja sa 97 centi na euro.

Očekuje se da cijena benzina 95 bude 1,13 eura umjesto sadašnjih 1,11 eura po litru, a eurosupera 98 1,16 eura umjesto 1,15 eura.

U ove kalkulacije i očekivanja nije uračunat petak, posljednji dan trgovine na međunarodnom tržištu, ali su slabi izgledi da se u pogledu konačnih cijena šta bitnije promijeni.

Ministarstvo ekonomije će u ponedjeljak zvanično saopštiti cijene goriva za naredne dvije sedmice.

Prilikom prethodnog usklađivanja cijena – 24. novembra, eurosuper benzin 98 je poskupio sa 1,13 eura na 1,15 eura po litru, benzin 95 sa 1,09 na 1,11 eura, eurodizel sa 0,97 eura na 0,99 eura, a lož ulje sa 94 na 97 centi. “Vijesti” mjesecima objavljuju nekoliko dana unaprijed pouzdane procjene o cijenama goriva, a sve dodadašnje je potvrđivalo Ministarstvo ekonomije.

U usklađivanju 10. novembra, eurosuper 98 je pojeftinio četiri centa po litru, a benzin 95 dva centa po litru, lož-ulje za cent, dok je cijena dizela ostala nepromijenjena.

Izvor: Vijesti

Check Also

Ambasador Ruske Federacije posjetio Asocijaciju menadžera Crne Gore

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Crnoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *