Subvencija za kamate i za kredite kod stranih banaka

Dodajte komentar

Vlada i Ministarstvo održivog razvoja su izmijenili javni poziv za dostavljanje zahtjeva za subvencionisanje kamate tokom grejs perioda za reprogram kredita u turizmu, pa se osim za kredite koji su uzeti kod poslovnih banaka i Investiciono- razvojnog (IRF) fonda mogu dostavljati zahtjevi za subvenciju kamate i za kredite koji su uzeti kod međunarodnih finansijskih institucija.

To su krediti koji su uzeti kod Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke, Razvojne banke Savjeta Evrope, Njemačke razvojne banke i Svjetske banke.

Javni poziv koji se u jednom dijelu mijenja je objavljen 18. avgusta, a zahtjevi MORT-u za subvenciju kamate se mogu podnositi do kraja ove godine.

U trećem državnom paketu za ublažavanje ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa jedna od mjera pomoći turističkom sektoru je subvencionisanje kamatne stope.

“Ovim je omogućeno da, u skladu sa zahtjevom Privredne komore, za subvenciju mogu aplicirati domaći privrednici, ako zadovoljavaju i druge pozivom predviđene kriterijume i korisnici kredita kod međunarodnih finansijskih institucija i to Evropske banke za obnovu i razvoj , Evropske investicione banke , Razvojne banke Savjeta Evrope, KfW banke i Svjetske banke” saopšteno je iz Vlada odlazećeg premijera Duška Markovića koja je usvojila bez održavanja sjednice veći broj raznih akata

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *