Prošle godine dodijeljeno 49,32 miliona eura državne pomoći

Dodajte komentar

Dodijeljena državna pomoć u prošloj godini je bila 49,32 miliona eura pokazao je Godišnji izvještaj o dodijeljenoj državnoj pomoći koji je pripremila Agencija za zaštitu konkurencije (AZK)

Iz Vlade je saopšteno da se ona sa tim izvještajem danas upoznala kada je usvojila niz akata bez održavanja sjednice

“U Izvještaju se ističe da je u 2019. godini dodijeljena državna pomoć u ukupnom iznosu od 49.321miliona eura, što u odnosu na ukupno dodijeljenu državnu pomoć u 2018. godini, koja je iznosila 65.780 mmiliona eura, predstavlja smanjenje od 33,37 odsto. U Izvještaju za 2019. godinu, u skladu sa novim pravilnikom nijesu prikazani podsticaji za razvoj poljoprivrede i ribarstva. Ukupno učešće državne pomoći (bez sektora poljoprivrede, ribarstva i železničkog saobraćaja) u BDP-u iznosi 0,66 odsto, pa se može reći da je Crna Gora u 2019. godini imala udio državne pomoći ispod nivoa prosjeka zemalja članica Evropske unije (0,72 odsto BDP-a)” saopšteno je iz Vlade.

Usvojen je Izvještaj o radu Agencije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu koji daje prikaz najznačajnijih aktivnosti u sprovođenju Zakona o zaštiti konkurencije, ali i ukazuje na evidentne probleme i prepreke na putu uspostavljanja efikasnog sistema zaštite konkurencije.

Izvještaj sadrži pregled aktivnosti sa detaljnim prikazom svih relevantnih podataka, ocjenom stanja, te kratkim sadržajem najvažnijih slučajeva koji su obilježili prethodnu godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *