ProfitApp – Novi biznis model

Dodajte komentar

Naučili smo se pravilu da u Crnu Goru stižu riješenja  i poslovni modeli iz cijelog svijeta a preduzetniji  ih kopiraju ili, što je još lakše, zastupaju. Tako radimo decenijama. Zato je neobično da uspješan poslovni sistem nastane ovdje i kao franšiza, krene u zemlje okruženja. ProfitApp nas je zainteresovao u tolikoj mjeri da smo ga isporobali i počeli da koristimo. Na naša pitanja odgovara suvlasnik i CMO ProfitApp-a, Dragi Vujačić.

ProfitApp ste, kao poslovni model, tek pokrenuli na tržištima u okruženju. Da li  ste zadovoljni razvojem?

Pozdrav čitaocima portala Bankar.me. Da, tek smo pokrenuli izvoz, ove sada već popularne, crnogorske aplikacije. Franšiza je bila ozbiljan proces. U početku nismo razmišljali dalje od toga – kako da pokrenemo biznis. Već to je bio veliki izazov. Zahtjevao je energiju, vrijeme i timski rad, srećom, sjajne ekipe. Crna Gora nam je pokazala koliko je ovo dobra ideja. Naši sugrađani koriste aplikaciju i uživaju u koristima koje im pruža. Približavamo se cifri od 40000 korisnika i više od 400000 transakcija. To nam je dalo sigurnost i svijest da imamo u rukama uspješan poslovni model.  Ipak da bi ga oformili kao franšizu, trebalo je dosta rada i vremena. Svaki zakupac franšize očekuje zaokružen i kompletan model, od ITS podrške do preciznih sistema poslovanja koji su, pri tom, dokazano efikasni. U svemu nam je pomogla evropska franšizna organizacija koja nas je prepoznala kao ozbiljan proizvod i pružila nam pravnu i poslovnu podršku. U Srbiji već imamo nekoliko hiljada korisnika iako nas je Korona prilično usporila. Od skoro smo prisutni u BiH i veoma smo zadovoljni odzivom. Pregovori za ulazak u Hrvatsku i Sloveniju su takođe privedeni kraju.

Šta je to što smatrate osnovom vašeg uspjeha? 

To je formula koja pobjeđuje. Ako ste građanin – korisnik, teško ćete reći – ne aplikaciji koja vam trenutno vraća dio, odmah upotrebljivog novca, nakon svake kupovine i ne zamara vas sa bodovima, tačkicama i mjesecima  ispunjavanja raznih uslova. Ova aplikacija je, sudeći prema odzivu, poslala u prošlost loyalty kartice. Ovo je ulimativni loyalty sistem za naše biznis partnere koji prodaju robu i usluge. Svako želi idealan sistem koji  stalno privlači nove i nove kupce, obezbjeđuje lojalnost i pruža besprekornu analitiku na više nivoa. Pri tom je za svakoga besplatan. Može li bolje? To je naša formula – da su svi u plusu i da je sve jednostavno koliko je to moguće. Na kraju se sve svodi na korisnika. On treba da bude super-zadovoljan.

Dakle vi ste usavršeni loyalty sistem budućnost?

I više od toga. Aplikacija, kao švajcarski nožić, sa bezbroj gadžeta, ima brojne mogućnosti. Vodili smo računa da budu što atraktivnije i ekstremno jednostavne. Ne postoji lakši i brži način da prebacite nekome novac. Potrebno je da ukucate njegov broj telefona i iznos. To je sve. ProfitApp za vas plaća struju, TV, osiguranje… Broj usluga samo raste.

Da li rastete?

Da i to na više nivoa. Šta više u novoj godini, u prvom kvartalu, postajemo E-Wallet i povezujemo se sa karticama i bankovnim računima naših korisnika. To će, osim keša i balansnog računa, biti i treći način plaćanja. Neće vam trebati bankovna kartica kod naših partnera, samo telefon sa instaliranom našom aplikacijom. Pri tom, razvijamo aplikaciju tako da u potpunosti odgovori i online trgovini. Do kraja 2021., naši premium korisnici će moći, preko nas, jednostavno oformiti svoju online prodavnicu.

Odgovorni ste za marketing. Da li se suočavate sa novim izazovima? Primjećujemo da ste najviše prisutni online.

Tako je. Online najviše i odgovara profilu aplikacije. GDN kampanje i društvene mreže su naš glavni način komunikacije. Ipak, znamo da je područje balkana još uvijek TV – centrično i u pregovorima smo sa velikom TV- kontent kućom oko zakupa medija. Snažna nam je podrška i naš Gift Network marketing. Trudimo se da tako širimo mrežu korisnika a pri tom omogućimo svima i dodatnu korist. Naši seminari namjenjeni naprednijim korisnicima su pravi način za informaciju više. ProfitApp Akademija nas sve uči i poslovnim vještinama koje su šire primjenjive  i u svakodnevnom poslovnom životu. Ipak moram reći da je lako voditi marketing kada imate ovako sjajan poslovni model. Na početku i na kraju svega, najvažnije je da korisniku činimo kupovinu jednostavnom i lakom.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *