Vrijedna oprema predata Udruženju vodovoda iz Crne Gore

U ime Vlade Njemačke, GIZ je predao zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju Udruženju vodovoda u Crnoj Gori s ciljem da ih dalje distribuira u 10 odabranih javno-komunalnih preduzeća kao vid podrške u borbi protiv pandemije COVID-19. Paketi u vrijednosti od 20 hiljada eura omogućiće preduzećima koja se bave vodosnabdijevanjem pružanje adekvatnih usluga građanima i odgovore na visoke higijenske standarde u zaštiti radnih mesta, javnih površina i zaposlenih.

„Ova donacija poboljšaće kvalitet naših usluga kroz kontinuirano snabdijevanje vodom naših građana. Takođe će doprinijeti ispunjavanju sanitarnih i higijenskih uslova za radne prostorije, kao i zaštiti zaposlenih u vodovodnim preduzećima od virusa COVID-19. Poseban akcenat treba staviti na napore koje zaposleni u vodovodnim preduzećima ulažu svakodnevno, vodeći računa o higijenskoj i zdravstvenoj ispravnosti vode” rekao je g. Milan Bulatović, predsjednik Izvršnog odbora Udruženje vodovodnih i kanalizacionih preduzeća Crne Gore.

„Cilj nam je da podržimo modernizaciju opštinskih usluga, kroz regionalno umrežavanje i saradnju. Zbog pandemije izazvane virusom COVID-19, lokalne samouprave i komunalna preduzeća su više nego ikad pod pritiskom da pruže adekvatne usluge i odgovore visokim higijenskim standardima “ naglasio je g. Peter Wolf, menadžer GIZ Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu Modernizacija opštinskih usluga.

Izvor: InfoBiro Montenegro

Check Also

Četiri banke u BiH poslovale s gubitkom

Četiri banke u Bosni i Hercegovini iskazale su gubitak u poslovanju za devet mjeseci 2020. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *