Erste banka Podgorica nagrađena priznanjem Izvrsnost u izazovima

Erste Bank AD Podgorica prva je banka u Crnoj Gori nagrađena priznanjem Izvrsnost u izazovima. Riječ je o nagradi koju konsultantska kuća SELECTIO iz Hrvatske dodjeljuje od aprila ove godine kompanijama u regionu koje su pokazale prilagodljivost i kvalitetan odnos prema zaposlenima i u ovom periodu pandemije koronavirusa.

„U Erste banci je Krizni tim formiran već u februaru, a sve preventivne i zaštitne mjere za zaposlene i klijente Banke bile spremne već i prije prvog zabilježenog slučaja koronavirusa u Crnoj Gori. Banka je tako pravovremeno omogućila rad od kuće svim zaposlenima kojima priroda posla to dozvoljava, a svi zaposleni su na vrijeme snabdjeveni i svim potrebnim zaštitnim sredstvima, alatima i edukativnim materijalima. Banci je u ovom izazovnom pandemijskom periodu fokus bio na sigurnosti i zajedništvu zaposlenih“, navedeno je u obrazloženju konsultantske kuće SELECTIO.

U obrazloženju se dodaje da u banci nije bilo otpuštanja povezanog s koronavirusom, kao i da su zadržani svi postojeći materijalni i nematerijalni benefiti za zaposlene, dok su isplaćene i dodatne nagrade, posebno zaposlenima u prodajnoj mreži koji zbog prirode posla nijesu imali opciju rada od kuće.

„U ovoj izazovnoj godini dobili smo potvrdu da su solidarnost, posvećenost i razumijevanje stubovi nosioci naše organizacione kulture. Ponosni smo na naše koleginice i kolege, koji rade direktno s klijentima u poslovnicama ili u službama podrške, iz službenih prostorija ili od kuće, a koji pružaju maksimalan doprinos kako bi naši klijenti imali nesmetanu i kontinuiranu uslugu. Pružanje sigurnog i podsticajnog radnog okruženja, kao i obezbjeđivanje balansa između poslovnih i privatnih obveza zaposlenih, ostaće prioriteti upravljanja ljudskim potencijalom i u narednom periodu“, rekla je ovom prilikom Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci.

Iz konsultantske kuće SELECTIO ocjenjuju i da je Erste banka „pokazala da živi svoje vrijednosti i u ovom periodu, stavljanjem naglaska na timski duh i zajedničke ciljeve, ali i brojnim društveno korisnim akcijama koje su provedene u saradnji s klijentima i partnerima.

„Na primjer, obezbijeđene su donacije respiratora, donacija Crvenom krstu, te 3D štampariji kako bi se napravile ronilačke maske koje su prilagođene kako bi imale zaštitnu funkciju i bile donirane zdravstvenim radnicima“, zaključuje se u obrazloženju priznanja Izvrsnost u izazovima.

Check Also

Zašto bi “Liderstvo u zrnu soli” trebalo da pročita svako ko je zaposlen?

Poslovne knjige uglavnom pretenduju da budu “pametne, poučne, strogo definisane, pune pojmova i definicija”. Knjiga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *