Budžetu se nadaju do kraja godine

Dodajte komentar

Radni sastanak ministara finansija i ekonomije Darka Radunovića i Dragice Sekulić, sa kandidatima za ministre u novoj vladi bio je konstruktivan, a intenzivnu komunikaciju će nastaviti naredne sedmice. Kandidat za ministra finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je nakon sastanka da bi naredni trebalo da bude održan u ponedjeljak ili utorak.

Na pitanje da li će budžet biti pripremljen do kraja godine, odgovorio je da se tome nadaju i da prema tom cilju rade.

– Sastanak je bio konstruktivan i ovaj put. Nastavljamo sa tehničkim radom, rekao je Spajić novinarima nakon sastanka na kojem je bio sa kandidatima za ministre za ekonomski razvoj Jakovom Milatovićem i ministrom za kapitalne investicije Mladenom Bojanićem.

On je, komentarišući nacrt budžeta koji je pripremila odlazeća vlast, saopštio da je vrlo teško dati bilo kakve ocjene.

– Ne bismo da paušalno ocjenjujemo, nego bazirano na činjenicama. Sačekaćemo za takve ocjene, izjavio je Spajić.

On je kazao i da bi o izazovima koje vidi u budžetu govorio kada preuzme funkciju.

Iz Ministarstva finansija su juče saopštili kratko da je radni sastanak protekao u konstruktivnom razgovoru, uz obostranu kooperativnost i spremnost na saradnju.

Jučerašnji sastanak je nastavak onog koji je održan u ponedjeljak, kada su se Spajić, Milatović i Bojanić sastali sa Radunovićem, kako bi, između ostalog, razgovarali o nacrtu budžeta za narednu godinu i aktuelnoj ekonomskoj situaciji i stanju u javnim finansijama.

Ministarstvo je nacrt pripremilo 30. oktobra, ali ga nije slalo u dalju proceduru.

Prema pouzdanim informacijama “Dana”, naredne godine neće biti suficita budžeta, koji je godinama najavljivan za 2021. godinu, već će se i naredna godina završiti sa deficitom. Takođe, za otplatu duga biće potrebno minimum 456 miliona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *