Budžetu se nadaju do kraja godine

Radni sastanak ministara finansija i ekonomije Darka Radunovića i Dragice Sekulić, sa kandidatima za ministre u novoj vladi bio je konstruktivan, a intenzivnu komunikaciju će nastaviti naredne sedmice. Kandidat za ministra finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je nakon sastanka da bi naredni trebalo da bude održan u ponedjeljak ili utorak.

Na pitanje da li će budžet biti pripremljen do kraja godine, odgovorio je da se tome nadaju i da prema tom cilju rade.

– Sastanak je bio konstruktivan i ovaj put. Nastavljamo sa tehničkim radom, rekao je Spajić novinarima nakon sastanka na kojem je bio sa kandidatima za ministre za ekonomski razvoj Jakovom Milatovićem i ministrom za kapitalne investicije Mladenom Bojanićem.

On je, komentarišući nacrt budžeta koji je pripremila odlazeća vlast, saopštio da je vrlo teško dati bilo kakve ocjene.

– Ne bismo da paušalno ocjenjujemo, nego bazirano na činjenicama. Sačekaćemo za takve ocjene, izjavio je Spajić.

On je kazao i da bi o izazovima koje vidi u budžetu govorio kada preuzme funkciju.

Iz Ministarstva finansija su juče saopštili kratko da je radni sastanak protekao u konstruktivnom razgovoru, uz obostranu kooperativnost i spremnost na saradnju.

Jučerašnji sastanak je nastavak onog koji je održan u ponedjeljak, kada su se Spajić, Milatović i Bojanić sastali sa Radunovićem, kako bi, između ostalog, razgovarali o nacrtu budžeta za narednu godinu i aktuelnoj ekonomskoj situaciji i stanju u javnim finansijama.

Ministarstvo je nacrt pripremilo 30. oktobra, ali ga nije slalo u dalju proceduru.

Prema pouzdanim informacijama “Dana”, naredne godine neće biti suficita budžeta, koji je godinama najavljivan za 2021. godinu, već će se i naredna godina završiti sa deficitom. Takođe, za otplatu duga biće potrebno minimum 456 miliona.

Check Also

Hoće li EU uvesti limit za plaćanja gotovinom do 10.000 eura?

U Europskoj uniji mogla bi biti uvedena apsolutna gornja granica za gotovinsko plaćanje, koja bi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *