Počelo onlajn glasanje za najbolje projekte na konkursu „Za svako dobro“

Dodajte komentar

Na sajtu https://telekom.me/o-kompaniji/za-svako-dobro-2020-glasanje počelo je onlajn glasanje za najbolje projekte na konkursu Crnogorskog Telekoma „Za svako dobro“.

Svi građani mogu do 1. decembra u 12 sati na ovom sajtu da se detaljnije informišu o finalistima i uslovima glasanja, i da svoj glas daju projektu za koji smatraju da treba da dobije podršku Telekoma.

U finale konkursa “Za svako dobro” ove godine ušlo je osam nevladinih organizacija. Ukupni fond za podršku društveno-odgovornim projektima i ovog puta je 30 hiljada eura, a do 10 hiljada eura po projektu otići će organizacijama koje dobiju najviše glasova građana i Ekspertske komisije Telekoma. Da bi glasali, zainteresovani građani se registruju preko svoje e-mail adrese, uz pravilo da se sa jedne mejl adrese može glasati samo jednom.

Ove godine su u finalni krug takmičenja ušle organizacije Crnogorski savez za tehničku kulturu Politehnika sa projektom „STEM discipline – šansa za mlade!“,
NVO Nova šansa u Novom sa „Računarskom grafikom lakše do posla“, NVO Eko mreža Boke i projekat „Moja čista Boka“, NVU Staze sa projektom „Inkluzija, COVID-19 i primjena savremenih tehnologija kod djece sa smetnjama u razvoju“, zatim „Vizuelna zbirka“ NVU Munja, Fondacija Budi human sa inicijativom „Razvoj sajta Fondacije ‘Budi human’: doniranje platnim karticama“, NVO Fenix i „Razvoj podrške razvija nadu“, i NVO Mozaik sa projektom „Virtuelni asistent“.

„Za svako dobro“ je inicijativa Telekoma u oblasti društvene odgovornosti, koja se realizuje sedmu godinu zaredom. Do sada je konkursom podržano oko 35 projekta od posebne važnosti za zajednicu, a sa sredstvima za ovu godinu, riječ je o donacijama u ukupnom iznosu od 210 hiljada eura.

Oblasti podrške su: obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja; edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika; digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Podršku će dobiti projekti koji budu nosili najviše bodova na osnovu glasova onlajn zajednice i Ekspertske komisije, koju kao i prethodne godine čine zaposleni Crnogorskog Telekoma.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su relevantnost problema koji tretira, veličina ciljne grupe, aktuelnost i kvalitet projekta, odnosno inovativnost, izvodljivost i održivost.

Detalji o projektima dostupni su na stranici https://telekom.me/o-kompaniji/za-svako-dobro-2020-glasanje

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *