Od srijede ugostiteljski i uslužni subjekti rade od sedam do 18 časova

Dodajte komentar

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) donijelo je danas nove mjere koje će važiti od srijede, a odlučilo je da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja. Znači lokali i uslužni objekti radiće od sedam do 18 časova, a zabranjuje se napuštanje objekata stanovanja od 19 sati do pet sati ujutro narednog dana.

“Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije NKT je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da skrati radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti sa sadašnjih sedam do
20 na sedam do 18 i produži primjenu mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja sa sadašnjih 21 do pet ujutro na 19 do pet sati narednog dana. Mjere će se primjenjivati od srijede, 25. novembra u 00.00 časova do 8. decembra do kada se produžava se i primjena mjera donijetih 13. novembra”, saopšteno je nakon sjednice NKT-a.

NKT za zarazne bolesti je, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge i ovog puta donijelo dobro odmjerene mjere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat.

“NKT poziva građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja koronavirusa. Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocijenilo da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji”, ističe se u saopštenju.

Takođe, NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *