Sa 13 projekata kandidati za pasoš ulažu 373 miliona eura

Vladina lista razvojnih projekata u oblasti turizma ponovo je dopunjena. Na listi su se, pored 11 projekata, našla još dva turistički kompleks Amma resort u Čanju i hotel Black Pine u Mojkovcu. Svih 13 projekata sa liste, konkurenti su za program dobijanja ekonomskog državljanstva. Ukupna vrijednost projekata je 373 miliona eura, što je još jedan od dokaza da u Crnu Goru vrijedi ulagati.

AMMA RESORT

Hotelski kompleks Amma resort će se graditi u Čanju, po mješovitom modelu poslovanja. Vrijedan je 77 miliona eura, a investitor će u okviru kompleksa od pet zvjezdica otvoriti čak 241 radno mjesto. Hotelski kompleks je ukupnog kapaciteta 483 smještajne jedinice, od čega u samom hotelu 241 smještajna jedinica, a u osam luksuznih objekata vila još 242 smještajne jedinice.

BLACK PINE

U Mojkovcu će se graditi hotel Black Pine, po kondo modelu poslovanja. Hotel će biti kategorije četiri zvjezdice, ukupnog kapaciteta od 174 smještajne jedinice. Izgradnja će koštati 10,5 miliona eura, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 144 radna mjesta. Iza hotela Black pine, kao i Amma resort stoji Čelebić grupa biznismena Tomislava Čelebića.

HOTEL DURMITOR

Planiranim investicijama predviđeno je novo ruho za nekadašnji hotel Durmitor na Žabljaku, čija je vrijednost 20 miliona eura. Hotel, koji će graditi kompanija Durmitor Hotel and Villas, grčkog biznismena Petrosa Statisa, biće kategorije pet zvjezdica, a imaće 68 smještajnih jedinica. Posjedovaće 55 luksuznih SUITE jedinica i 12 vila opremljenih kaminima i prirodnim materijalima. Posao, u okviru hotela, dobiće 104 osobe.

BOBOTOV HOTEL

Na Žabljaku će se, takođe, graditi kompleks Bobotov hotel and resort, vrijedan nešto više od 16 miliona eura. Predviđena je gradnja 160 smještajnih jedinica, od čega u samom hotelu 40, a u okviru 40 vila još 120. Investitor planira da otvori 153 radna mjesta (90 stalnih i 63 sezonska mjesta).

KOLAŠIN RESORT & SPA

Najviše projekata biće realizovano u Kolašinu, čak njih sedam. Prvi u nizu kondo hotela koji se gradi je Kolašin Resort & Spa, kategorije četiri zvjezdice. Hotel će imati 93 smještajne jedinice, a projektom je planirano otvaranje novih 66 radnih mjesta. Investiciona ulaganja prema biznis planu procijenjena su na 11,5 miliona eura.

HOTEL BREZA

Po kondo modelu poslovanja gradiće se i hotel Breza u Kolašinu. Hotel će biti kategorije pet zvjezdica, sa 148 smještajnih jedinica. Posjedovaće i bazen sa spa centrom, restorane, konferencij sku salu, turska kupatila, kao i relaks zonu. Vrijednost projekta je 19,5 miliona eura, a nakon otvaranja posao će naći 120 osoba. U sklopu objekta planirana je gradnja 160 apartmana namijenjenih za prodaju.

HOTEL BJELASICA 1450

U Kolašinu će biti građen i hotel Bjelasica 1450, kategorije četiri zvjezdice. Posjedovaće 168 soba, a planirano je otvaranje 96 radnih mjesta u sklopu hotela. Investicija je vrijedna skoro 18 miliona eura. Posao realizuje kompanija Zetagradnja, biznismena Blagote Radovića, a hotel bi trebalo da bude otvoren do naredne zimske sezone.

HOTEL K16

U podnožju Bjelasice će se graditi hotel K16, kategorije četiri zvjezdice. Ukupna vrijednost projekta je šest miliona eura. Hotel će imati 116 smještajnih jedinica, a namjera investitora je da u okviru hotela sa kondo modelom poslovanja otvori 58 novih radnih mjesta.

HOTELD

Hotel D sa depadansom E biće kategorije četiri zvjezdice, sa ukupnim kapacitetom od 116 smještajnih jedinica. Predračunska vrijednost investicije predviđene za program ekonomskog državljanstva iznosi oko osam miliona eura. Posao bi trebalo da dobije 61 osoba tokom čitave godine.

HOTEL ELITE

Hotel Elite Hotel & Residence takođe će biti kategorije četiri zvjezdice, kapaciteta 150 smještajnih jedinica. U ovaj projekat biće uloženo 11,5 miliona eura, a posao u hotelu će dobiti 71 osoba i radiće tokom čitave godine.

KOMPLEKS MONTIS

Budući hotelski kompleks Montis Hotel & Resort u Kolašinu imaće pet zvjezdica, sa smještajnim kapacitetom od 238 jedinica, od čega 25 apartmana i 213 soba. Predračunska vrijednost investicije je projektovana na iznos od 21 milion, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 231 radno mjesto, prenose Dnevne novine.

KRALJIČINA PLAŽA

Kompanija Adriatic Properties počela je da gradi kompleks koji obuhvata hotele Kraljičina plaža, Sveti Stefan i Miločer, u koje će uložiti ne manje od 110 miliona. U skladu sa ugovorom o dugoročnom zakupu hotela Kraljičina plaža, ugovorena j e izgradnja hotela Kraljičina plaža sa kompanijom Adriatic Properties kategorije pet zvjezdica, kapaciteta 126 smještajnih jedinica. Planirana investicija u izgradnju hotela je 73 miliona, a do sada je u projekat uloženo više od osam miliona eura. Nakon završetka projekta, posao će dobiti 229 osoba.

BOKA PLACE

Mjesto na listi razvojnih projekata zauzeo je i hotel Boka Place, koji će biti dio Porto Montenegra. Hotel će biti kategorije pet zvjezdica, kapaciteta od 240 smještajnih jedinica. Ukupno će biti uloženo 44 miliona eura, a posao će dobiti 96 osoba. Boka Place će nuditi novi wellness koncept života kroz 144 stambene i 96 hotelskih jedinica, pod operativom hotelskog brenda Kerzner International.

Check Also

Udruženje banaka: Masovni moratorijum nanio bi više štete nego što bi donio koristi

Udruženje banaka Crne Gore reagovalo je povodom inicijative SDP-a i Predloga zakona o odlaganju plaćanja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *